Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Harmancı, Güney Kıbrıs'ta düzenlenecek Cyprus Forum etkinliğinden çekilme kararı aldı Barçın "Seçim öncesinde halkı, kendi parasıyla kandıracağınızı zannediyorsunuz" Cumhurbaşkanı Erhürman New York’ta Holguin ile görüştü İran ile BAE arasındaki tüm uçuşlar iptal edildi BMO “Fiber Optik Altyapı Teknik İzleme ve İstişare Platformu kurulmasını öneriyoruz” LTB ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı Baraka Kültür Merkezi Başbakanlık önünde eylem yaptı Türkiye’de adliyelerde "Dijital Ortam Güvenliği ve Dezenformasyonla Mücadele Büroları" kurulacak Sucuoğlu “Posta Dairesi yeniden yapılandırılacak” Kamusal Reform Derneği kuruldu Hasipoğlu “Kadınlar şiddet karşısında yalnız değil” "İskele Uluslararası Yarı Maratonu" pazar günü koşulacak Miss ve Bay Kuzey Kıbrıs 2026’nın kazananları belli oldu Bengihan “Sendikacılık yalnızca ücret pazarlığı yapmak değildir” TÜRKDEV’den “Kadın ve Toplum Dayanışması Etkinliği” Üstel "Güzelyurt, Lefke, İskele, Mehmetçik, Akdoğan ve Yeniboğaziçi’nde sosyal konut başvuruları başladı" Tuğcu’dan hükümete yatırım eleştirisi “Termik ve dizel santrallerin üretimi 220 MW’den 80 MW’ye düştü” Hür-İş’ten emeklilere yönelik düzenlemeye tepki “Seçim rüşveti” Nöbetçi eczaneler (24 Eylül 2026) Oymen “Gıda mühendisleri belediyelerde istihdam edilmeli” Harmancı, Güney Kıbrıs'ta düzenlenecek Cyprus Forum etkinliğinden çekilme kararı aldı Barçın "Seçim öncesinde halkı, kendi parasıyla kandıracağınızı zannediyorsunuz" Cumhurbaşkanı Erhürman New York’ta Holguin ile görüştü İran ile BAE arasındaki tüm uçuşlar iptal edildi BMO “Fiber Optik Altyapı Teknik İzleme ve İstişare Platformu kurulmasını öneriyoruz” LTB ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı Baraka Kültür Merkezi Başbakanlık önünde eylem yaptı Türkiye’de adliyelerde "Dijital Ortam Güvenliği ve Dezenformasyonla Mücadele Büroları" kurulacak Sucuoğlu “Posta Dairesi yeniden yapılandırılacak” Kamusal Reform Derneği kuruldu Hasipoğlu “Kadınlar şiddet karşısında yalnız değil” "İskele Uluslararası Yarı Maratonu" pazar günü koşulacak Miss ve Bay Kuzey Kıbrıs 2026’nın kazananları belli oldu Bengihan “Sendikacılık yalnızca ücret pazarlığı yapmak değildir” TÜRKDEV’den “Kadın ve Toplum Dayanışması Etkinliği” Üstel "Güzelyurt, Lefke, İskele, Mehmetçik, Akdoğan ve Yeniboğaziçi’nde sosyal konut başvuruları başladı" Tuğcu’dan hükümete yatırım eleştirisi “Termik ve dizel santrallerin üretimi 220 MW’den 80 MW’ye düştü” Hür-İş’ten emeklilere yönelik düzenlemeye tepki “Seçim rüşveti” Nöbetçi eczaneler (24 Eylül 2026) Oymen “Gıda mühendisleri belediyelerde istihdam edilmeli”
Dolar
Euro
Sterlin

'HP ödeneğinin durdurulması yönündeki kararnamenin iptali için...'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
'HP ödeneğinin durdurulması yönündeki kararnamenin iptali için...'
Reklam

Sendikal Platform, hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulması yönünde çıkarılan kanun hükmünde kararnamenin “Anayasa’ya aykırılığı” nedeniyle iptal edilmesi ayrıca yürütmenin durdurulması maksadıyla en kısa sürede ara emri başvurusu yapacaklarını bildirdi.

Sendikal Platform adına açıklama yapan KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, meclisin açık olduğu bir dönemde kanun hükmünde kararname çıkarılmasının antidemokratik bir anlayışın göstergesi olduğu görüşünü ifade etti ve “Sendikalarımız bu tür antidemokratik uygulamalarla çalışanların haklarının gasp edilmesini asla kabul etmeyecek ve her türlü mücadeleyi ortaya koyacaktır” dedi. Türk Lirası’nın büyük oranda değer kaybetmesi ile ülkede yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen asgari ücretlilerin, dar ve sabit gelirli çalışanların, engellilerin, sosyal yardım maaşı ile geçinenlerin alım gücünün korunması adına tedbirler alınması için defalarca hükümete çağrı yaptıklarını hatırlatan Bengihan, “Hükümet;  kriz karşısında çalışanları, dar ve sabit gelirlileri koruyacak tedbirler yerine krizin bedelini bu kesimlere ödetmek istemektedir” dedi. Bengihan açıklamasında şunları kaydetti: “Çalışanların enflasyon karşısında alım gücünün korunması açısından çok önemli olan  ve   ülkemizde yaşanan bu kriz sürecinde  çalışanlar için önemi daha da artan hayat pahalılığı ödeneğinin üç aylığına dondurulması yönünde hükümet kanun hükmünde kararname yayınlamıştır. Krizin bedelini çalışanlara ödetmeye niyetlenenler bilmelidirler ki   sendikalarımız üyeleriyle birlikte  tüm gücüyle sonuna kadar direnecektir” (TAK)

Benzer haberler

Featured
Harmancı, Güney Kıbrıs'ta düzenlenecek Cyprus Forum etkinliğinden çekilme kararı aldı 24 Eyl 2026 18:58 Barçın "Seçim öncesinde halkı, kendi parasıyla kandıracağınızı zannediyorsunuz" 24 Eyl 2026 18:47 Cumhurbaşkanı Erhürman New York’ta Holguin ile görüştü 24 Eyl 2026 18:19 İran ile BAE arasındaki tüm uçuşlar iptal edildi 24 Eyl 2026 15:58 BMO “Fiber Optik Altyapı Teknik İzleme ve İstişare Platformu kurulmasını öneriyoruz” 24 Eyl 2026 15:55 LTB ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı 24 Eyl 2026 15:28 Türkiye’de adliyelerde "Dijital Ortam Güvenliği ve Dezenformasyonla Mücadele Büroları" kurulacak 24 Eyl 2026 15:10 Sucuoğlu “Posta Dairesi yeniden yapılandırılacak” 24 Eyl 2026 15:07 Kamusal Reform Derneği kuruldu 24 Eyl 2026 15:02