Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
AHDR, Imagine Barış Akademisi’ni tanıttı Bitcoin 82 bin dolara koşuyor Üstel UBP PM'de açıkladı "Kıbrıs Türk Hava Yolları 2028'de yeniden göklerde olacak" Dışişleri Bakanlığı "Esas çağdışı ve geçersiz olan Kıbrıs Cumhuriyeti'dir" Üstel, geçtiğimiz gün naaşına ulaşılan vatandaşın kimliğini açıkladı Meteoroloji açıkladı: Sağanak yağmurlu ve fırtınalı hava geliyor! Sucuoğlu "Limanlarımızın geleceğiyle ilgili önemli kararların arifesindeyiz" Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği "Yarından itibaren tüm okullara öğrenci taşımacılığı yeniden başlıyor" Nöbetçi eczaneler (21 Eylül 2026) Milli Eğitim Bakanlığı ile taşımacılar arasında protokol imzalandı Brent petrol 101,78 dolardan işlem görüyor BM Genel Kurulu’nun 81. oturumu yarın New York'ta başlıyor Köroğlu “Yeni taş ocağı izinlerinin gündeme getirilmesi kabul edilemez” Reynar "75 yıllık Şirketler Yasası ile dijital ekonomi yönetilemez" Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden okullarda su güvenliği ve gıda hijyeni denetimi Özersay "Yolsuzluklara karşı atılması gereken en önemli adım her şeyin şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanmasıdır" Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi Münhali için başvurular başladı Türk Hava Kuvvetleri, Kıbrıs’ın güneyinde eğitim uçuşu yaptı Küçük "Gecikmiş adalet, adalet değildir" Adana'da deprem! AHDR, Imagine Barış Akademisi’ni tanıttı Bitcoin 82 bin dolara koşuyor Üstel UBP PM'de açıkladı "Kıbrıs Türk Hava Yolları 2028'de yeniden göklerde olacak" Dışişleri Bakanlığı "Esas çağdışı ve geçersiz olan Kıbrıs Cumhuriyeti'dir" Üstel, geçtiğimiz gün naaşına ulaşılan vatandaşın kimliğini açıkladı Meteoroloji açıkladı: Sağanak yağmurlu ve fırtınalı hava geliyor! Sucuoğlu "Limanlarımızın geleceğiyle ilgili önemli kararların arifesindeyiz" Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği "Yarından itibaren tüm okullara öğrenci taşımacılığı yeniden başlıyor" Nöbetçi eczaneler (21 Eylül 2026) Milli Eğitim Bakanlığı ile taşımacılar arasında protokol imzalandı Brent petrol 101,78 dolardan işlem görüyor BM Genel Kurulu’nun 81. oturumu yarın New York'ta başlıyor Köroğlu “Yeni taş ocağı izinlerinin gündeme getirilmesi kabul edilemez” Reynar "75 yıllık Şirketler Yasası ile dijital ekonomi yönetilemez" Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden okullarda su güvenliği ve gıda hijyeni denetimi Özersay "Yolsuzluklara karşı atılması gereken en önemli adım her şeyin şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanmasıdır" Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi Münhali için başvurular başladı Türk Hava Kuvvetleri, Kıbrıs’ın güneyinde eğitim uçuşu yaptı Küçük "Gecikmiş adalet, adalet değildir" Adana'da deprem!
Dolar
Euro
Sterlin

Holguin'in 4-12 Aralık tarihleri arasında adada bulunması bekleniyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Holguin'in 4-12 Aralık tarihleri arasında adada bulunması bekleniyor
Reklam

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in 4-12 Aralık tarihleri arasında adada bulunmasının beklendiğini kaydedildi. Fileleftheros gazetesi Holguin’in liderlerle 5 ve 6 Aralık 'ta görüşeceğini yazdı. Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in 6 Aralık Cumartesi günü Holguin’le görüşeceğini yazan gazete, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın açıkladığı üzere, Erhürman-Holguin görüşmesinin ise 5 Aralık tarihinde gerçekleşeceğini kaydetti. - - Letimbiotis Haravgi gazetesi ise Hristodulidis’in ofisi tarafından dün yapılan açıklamaya atıfta bulunarak, Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Holguin’in adaya yapacağı ziyaretle ilgili önerdiği yeni tarihe olumlu yanıt verdiğini yazdı. Gazete haberinde Kıbrıslı Rum hükümet sözcüsü Konstantinos Letimbiotis'in Kıbrıs Rum Yönetimi’nin uluslararası temaslarla ilgili protokole saygı duyulmasını istediği için, BM’den konuya ilişkin açıklama beklendiğini söylediğine yer verdi. Holguin’in bir dizi ziyaret için bu hafta adayı ziyaret etmesinin beklendiğini ancak ziyaretin yeniden planlandığını dile getiren Letimbiotis, Hristodulidis’in programına göre bu yeniden düzenlemeye neredeyse hemen yanıt verdiklerini ve BM'den konuya ilişkin somut açıklamalar beklendiğini yineledi. - -KKTC’deki Kıbrıs Rum malları konusu "KKTC’deki Kıbrıs Rum mallarının gasp edilmesiyle" ilgili olarak eski Kıbrıslı Türk sendikacı Şener Elcil aleyhinde Kıbrıs Rum polisine yapılan şikâyet konusunda ise Letimbiotis, davanın yargıya intikal ettiğini ve hükümetin bununla ilgili açıklama yapmayacağını söyledi. Letimbiotis "KKTC'deki Kıbrıs Rum mallarının gasp edilmesinin" Kıbrıs Rum Yönetimi için ciddi bir sorun olduğunu belirterek bunun 51 yıldır, var olduğu ileri sürdüğü Türk işgalinin bir sonucu olarak olarak insan hakları ihlali olduğunu ileri sürdü. Bu konuyla ilgili mahkûmiyet kararları olduğunu belirten Letimbiotis, Türkiye’nin bu konuyu ileri sürülen kolonizasyona paralel bir araç olarak kullanmaya çalıştığı iddasında bulundu.

Benzer haberler

Featured
AHDR, Imagine Barış Akademisi’ni tanıttı 21 Eyl 2026 19:42 Bitcoin 82 bin dolara koşuyor 21 Eyl 2026 19:36 Üstel UBP PM'de açıkladı "Kıbrıs Türk Hava Yolları 2028'de yeniden göklerde olacak" 21 Eyl 2026 19:16 Dışişleri Bakanlığı "Esas çağdışı ve geçersiz olan Kıbrıs Cumhuriyeti'dir" 21 Eyl 2026 19:09 Üstel, geçtiğimiz gün naaşına ulaşılan vatandaşın kimliğini açıkladı 21 Eyl 2026 18:55 Meteoroloji açıkladı: Sağanak yağmurlu ve fırtınalı hava geliyor! 21 Eyl 2026 18:18 Sucuoğlu "Limanlarımızın geleceğiyle ilgili önemli kararların arifesindeyiz" 21 Eyl 2026 18:07 Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği "Yarından itibaren tüm okullara öğrenci taşımacılığı yeniden başlıyor" 21 Eyl 2026 18:00 Nöbetçi eczaneler (21 Eylül 2026) 21 Eyl 2026 17:04