Holguin yarın adaya geliyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs'a yarın gelmesi beklenen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar çarşamba günü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edilecek.
Cumhurbaşkanlığı'ndan elde edilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı'ndaki görüşme saat 12.00’de başlayacak.
14 Mayıs Salı gününe kadar adada görüşmeler yapması öngörülen Holguin, Kıbrıs'a gelmeden önce Brüksel ve Londra’da da temaslarda bulunmuş ve üst düzey AB bürokratlarıyla bir araya gelmişti.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından 5 Ocak’ta 6 ay süreyle iki taraf arasında yeni ve resmi bir sürece geçilebilmesi için ortak zemin olup olmadığını araştırmak amacıyla görevlendirilen Holguin, Ocak ve Mart aylarında Kıbrıs'a 2 ziyaret yapmıştı. Holguin, Cumhurbaşkanı Tatar ile 30 Ocak ve 11 Mart’ta bir araya gelmişti.
Benzer haberler
Featured
Avusturya’da rekor sıcaklıkların ardından kuvvetli sağanak ve fırtına etkili oldu
Gandhi'nin el yazısı notları yaklaşık 1,7 milyon dolara satıldı
Dev çarpışma Mars'ın uydusunu yeniden şekillendirmiş olabilir
Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ağustos 2026)
UBP’nin Lefke ve Yeniboğaziçi Belediye Başkan adayları belirlendi
Söz Gençte'nin ikinci buluşması “Kırsalda Genç Olmak” 28 Ağustos’ta yapılacak
Çetinkaya’dan taraftarlarına "Kulübe destek" çağrısı
Bakan Çavuş Yamaçköy-Tirmen köyleri arasındaki yangın bölgesine giderek çalışmaları takip etti
Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet Raporu ve ESPAD 2026 araştırma bulguları açıklandı


