Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor" Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor"
Dolar
Euro
Sterlin

"Hidroksiklorokin koronavirüse karşı faydasız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Hidroksiklorokin koronavirüse karşı faydasız"

ABD’de yapılan geniş çaplı bir araştırmaya göre, koronavirüse karşı tedavi arayışlarında gündemde olan sıtma ilacı hidroksiklorokinin hiçbir yararı yok. 368 erkek hasta üzerinde yapılan araştırmada hidroksiklorokin verilen hastaların ölüm oranı, standart tedavi gören hastaların iki katı oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın öne çıkardığı ve sıtma dışında romatizma ve lupus tedavisinde de kullanılan ilaçla ilgili veriler, ülke çapındaki muharip hastanelerinden toplandı. Araştırmacılar Corona virüsü teşhisiyle yaşamını yitiren ya da 11 Nisan’dan sonra taburcu edilen 368 muharip askerin hastane kayıtlarını analiz etti. Standart tedavi ile birlikte hidroksiklorokin verilen hastaların yüzde 28’i hayatını kaybetti. Bu oran, sadece standart tedavi gören hastalarda yüzde 11 oldu. Azitromisin isimli antibiyotikle birlikte hidroksiklorokin verilen hastaların da yüzde 22’si kurtarılamadı. Ancak bu oran ile standart tedavi sonucu ölenlerin oranı arasındaki fark, ölüm oranlarını etkileyen diğer faktörleri eleyecek kadar büyük kabul edilmedi. Veri analizine göre hidroksiklorokin, hastanın solunum cihazına ihtiyacında da hiçbir fark yaratmadı. Araştırmacılar ilacın yan etkilerini incelemedi, ancak hidroksikolorokinin başka organlara zarar vermiş olabileceğinin altını çizdi. Doktorlar, bu ilacın ciddi yan etkileri olduğunu, kalp ritmini bozarak ani ölüme bile neden olabildiğini sıklıkla dile getiriyordu. Nisan ayı başında Brezilya’daki bilimadamları, hidroksiklorokinin eski bir türevi olan klorokinin hastalar üzerinde test edilmesini durdurmuştu. Bunun nedeni de test edilen iki dozdan yüksek olanın verildiği hastaların dörtte birinde kalp ritmi sorunlarının ortaya çıkmasıydı. (VOA)

Benzer haberler

Sağlık
Nöbetçi eczaneler (29 Haziran 2026) 2026-06-29 17:01:04 Uzmanlardan Lipödem’le ilgili bilgilendirme 2026-06-29 11:09:00 Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti 2026-06-29 09:56:03 Nöbetçi eczaneler (28 Haziran 2026) 2026-06-28 09:40:18 Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) 2026-06-27 12:50:58 Nöbetçi eczaneler (26 Haziran 2026) 2026-06-26 16:58:52 Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) 2026-06-25 15:10:00 Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı 2026-06-25 11:27:00 Nöbetçi eczaneler (24 Haziran 2026) 2026-06-24 15:51:00