Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik"
Dolar
Euro
Sterlin

"Heykele yapılan saldırı ilk değil, gerekli önlem alınmalı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Heykele yapılan saldırı ilk değil, gerekli önlem alınmalı"

Bağlıköy kavşağındaki muflon heykeli yerinden sökülerek zarar verildi. Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri, Lefke Turizm Derneği tarafından Bağlıköy kavşağına yerleştirilen, Kıbrıs endemiği muflon heykelinin yerinden sökülerek, zarara uğratılmasını protesto etti.

Eylemde, Lefke Turizm Derneği tarafından 2021 yılında Bağlıköy kavşağına yerleştirilen muflon heykelinin, yerinden sökülerek zarara uğratılması kınandı.

Lefke bölgesi sivil toplum örgütü temsilcileri, ellerindeki, “değerlere dokunulmaz”, “davranış kültürün aynasıdır”, “kültürel değer mi magandalık mı” yazılı pankartlarla Bağlıköy girişinde toplanarak, heykelin zarara uğratılmasını protesto etti.

-Karlıtaş: "Kabul edilemez"

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, dernek olarak özel bir proje ile Lefke ve köylerine daha fazla ziyaretçi çekmek için Bağlıköy girişine muflon heykeli yerleştirdiklerini anlatarak, heykelin zarara uğratılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili polise şikayette bulunduklarını ifade eden Karlıtaş, heykeli yeniden ayağa kaldırıp yeniden yerine yerleştireceklerini söyledi.

-Oktay: "Gerekli önlem alınmalı"

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı Teoman Oktay da, heykele yapılan saldırının ilk olmadığını ayrıca bölgedeki kamuya ait diğer eşyalara da sürekli zarar verildiğine işaret ederek, bu konularla ilgili gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

-Kaya: "Aidiyet duygusu..."

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da, muflon heykeli yanısıra aydınlatma direklerinin, çöp bidonlarının, elektrik lambalarının ve ektikleri ağaçların da sürekli zarara uğratıldığını belirterek, insanların yaşadığı yere aidiyet duygusu beslememesinin, kontrolsüz nüfus artışının birçok olumsuz sonuç doğurduğuna dikkat çekti.

Benzer haberler

Featured
Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! 2026-06-13 20:46:00 İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00 Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu 2026-06-13 20:09:00 KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi 2026-06-13 20:05:00 KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor 2026-06-13 19:56:00 Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! 2026-06-13 19:51:00 Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi 2026-06-13 16:57:00 Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” 2026-06-13 16:50:00