Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
2026 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde can kaybı 31'e yükseldi Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Ekim 2026) Yunan basınına göre Güney Kıbrıs'la İsrail'e elektrik hattı projesi için "Muğlaklık" formülü üzerinde duruluyor Holguin’in Hristodulidis’e sürekli Türk tezlerini ilettiği iddia edildi Borsa günü yüzde 1,42 değer kazanarak tamamladı BİR-SEN'den hükümete "Çalışanlara verilen söz ne zaman tutulacak?” İskele Gençlik Merkezi (İGEM) hizmete açıldı Oymen'den süt ürünleriyle ilgili şikayetlerin incelemesi çağrısı Esentepe İlkokulu yeni okul binası açıldı “Bellek: Sergi Mekanları” etkinliği yarın yapılıyor Brent petrolün varili 101,37 dolardan işlem görüyor Tuğcu “Sendikanın taleplerine yazılı taahhüt gelmemesi halinde yarın da genel grevde olacağız” Park halindeki tırda yangın meydana geldi Meteoroloji açıkladı: İki gün yağmur bekleniyor Denktaş "Biz ucuz anketlere bakmıyoruz” YTB burslarıyla 30 KKTC’li öğrenci Türkiye’deki üniversitelere yerleştirildi EL-SEN, KIB-TEK’te yaşanan sorunları gerekçe göstererek bugün genel grev başlattı Eyllül ayı hayat pahalılığı rakamları açıklandı Nöbetçi eczaneler (5 Ekim 2026) 2026 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde can kaybı 31'e yükseldi Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Ekim 2026) Yunan basınına göre Güney Kıbrıs'la İsrail'e elektrik hattı projesi için "Muğlaklık" formülü üzerinde duruluyor Holguin’in Hristodulidis’e sürekli Türk tezlerini ilettiği iddia edildi Borsa günü yüzde 1,42 değer kazanarak tamamladı BİR-SEN'den hükümete "Çalışanlara verilen söz ne zaman tutulacak?” İskele Gençlik Merkezi (İGEM) hizmete açıldı Oymen'den süt ürünleriyle ilgili şikayetlerin incelemesi çağrısı Esentepe İlkokulu yeni okul binası açıldı “Bellek: Sergi Mekanları” etkinliği yarın yapılıyor Brent petrolün varili 101,37 dolardan işlem görüyor Tuğcu “Sendikanın taleplerine yazılı taahhüt gelmemesi halinde yarın da genel grevde olacağız” Park halindeki tırda yangın meydana geldi Meteoroloji açıkladı: İki gün yağmur bekleniyor Denktaş "Biz ucuz anketlere bakmıyoruz” YTB burslarıyla 30 KKTC’li öğrenci Türkiye’deki üniversitelere yerleştirildi EL-SEN, KIB-TEK’te yaşanan sorunları gerekçe göstererek bugün genel grev başlattı Eyllül ayı hayat pahalılığı rakamları açıklandı Nöbetçi eczaneler (5 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Her tarafı 15 gün kapayın"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Her tarafı 15 gün kapayın"
Reklam

Restorancılar Birliği (RES-BİR) tarafından yapılan açıklamada, "Bir an önce bilime kulak verin. Her tarafı 15 gün kapayın" denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"İnadı ve korkaklığı bırakın ve gereğini yapın. Aksi durumda hem sağlık hem de ekonomik anlamda ayakta kalacak işletme bulamayacaksınız.

Mart 2020'den itibaren, hem sağlık çalışanları hem de Sağlık Bakanılığı büyük bir özveri ile bu krizi yönetmeye çalışmaktadırlar. Bu özverinin ekonomik sonuçlarını da Mayıs 2020'den sonra yaşamaya başlamıştık.

Daha sonra defalarca uyarmamıza, bu ortamda turizm yapılamayacağını söylememize rağmen, Güney kapısını da yeterince denetleyememenizden dolayı son iki Aydır vakalar tekrardan tırmanmaya başladı.

Tüm uyarılara rağmen hem sağlığımızı hem ekonomimizi kurtaracak kesin tedbirler yerine yaraya pansuman yaparak süreci sürüncemede bıraktınız.

Artık daha fazla dayanacak kimsenin gücü kalmamıştır. Er ya da geç bir kapanma kaçınılmaz görünmektedir. Bu şekilde 'yaraya pansuman' yaparak, hastayı kurtaramazsınız. Uzun vadede, acı çekerek ölmesine sebep olursunuz.

Bir an önce bilime kulak verin. Her tarafı 15 gün kapayın, aşı için Türkiye'nin kapısında bekleyin ve Şubat ortasından itibaren, hem öğrencileri karantinalı ve aşılı kabul edin, hem de işletmelerin hayatını kurtarın.

Yarım yamalak kapama ile, bu iş daha çok uzar, bu da ekonominin, şletmelerin bir daha ayağ kalkamamasına sebep olur.

Ekonomi ölmeden artık cesur olun, karar alın ve yönetin. İnadı ve korkaklığı bırakın ve gereğini yapın. Aksi durumda hem sağlık hem de ekonomik anlamda ayakta kalacak işletme bulamayacaksınız."

TAK

Benzer haberler

Featured
2026 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu 5 Eki 2026 22:03 Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde can kaybı 31'e yükseldi 5 Eki 2026 21:57 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Ekim 2026) 5 Eki 2026 21:54 Yunan basınına göre Güney Kıbrıs'la İsrail'e elektrik hattı projesi için "Muğlaklık" formülü üzerinde duruluyor 5 Eki 2026 21:45 Holguin’in Hristodulidis’e sürekli Türk tezlerini ilettiği iddia edildi 5 Eki 2026 21:29 Borsa günü yüzde 1,42 değer kazanarak tamamladı 5 Eki 2026 21:19 BİR-SEN'den hükümete "Çalışanlara verilen söz ne zaman tutulacak?” 5 Eki 2026 21:13 İskele Gençlik Merkezi (İGEM) hizmete açıldı 5 Eki 2026 21:05 Oymen'den süt ürünleriyle ilgili şikayetlerin incelemesi çağrısı 5 Eki 2026 19:54