Her Daim Doğa Dostları'ndan Deniz Şebboy'larını koruma çağrısı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Her Daim Doğa Dostları Grubu, Yeniboğaziçi sahil bölgesinde görülen Deniz Şebboylarını (Matthiola tricuspidata) korumak için çalışma başlattı.
Gurup üyeleri, üzerine basılmasını, araçlarla üzerinden geçilmesini engellemek ve dikkat çekmek amacıyla, Yeniboğaziçi karavan alanı yakılarındaki Şebboyların etraflarını ahşap kazıklarla işaretledi.

Her Daim Doğa Dostları Grubu Başkanı Yusuf Şentuğ yaptığı yazılı açıklamada, Deniz Şebboyu'nun sahillerde yetişen en zarif ve dirençli bitki türlerinden olduğunu, ancak insanların faaliyetleri, yürürken basılan yere dikkat edilmemesi ve sahillere kontrolsüzce giren araçlar nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Şentuğ, "Amacımız çok net. Bu özel çiçeklerin fark edilmesini sağlamak, üzerlerine basılmasını ve araçlar tarafından ezilmesini önlemek"dedi.
Deniz Şebboylarının, erozyonun önlenmesinde, biyoçeşitlilik, pek çok böceğe ev sahipliği yapması, doğal güzellik, eko-turizm, doğa gözlemcileri için büyük önem taşıdığını kaydeden Şentuğ, kumullarda yürürken nereye basıldığına dikkat edilmesi, araçlarla kumullara girilmemesi çağrısında bulundu.
Benzer haberler
Featured
İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
KTTO heyeti, Brüksel’de Raffaele Fitto ile görüştü
YSK “Kamu ve kooperatif kuruluşlarında çalışan adayların izne çıkmaları gerekmektedir”
Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak
Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı
AB Eğitim Fuarı, 10-11 Kasım tarihlerinde Lefkoşa'da yapılacak
Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği yeni yönetimini belirleyecek
Güney Kıbrıs’ta “Plegma” operasyonu: 26 kişi tutuklandı, toplamda yaklaşık 250 kilo uyuşturucu ele geçirildi
RDÜ ve CES arasında iş birliği protokolü imzalandı




