"Her 10 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor"

Voice Kıbrıs Haber
Slow Food Salamis Lideri Umut Kurşun, Uluslararası Slow Food Gençlik Örgütü tarafından düzenlenen Dünya Disko Çorbası Günü dolaysıyla yayımladığı mesajda, günün, gıda israfı ve iklim değişikliği ile mücadele için en büyük toplu çaba olduğunu belirtti.
Kurşun mesajında, Dünya Disko Çorbası Günü’nün dünyayı savaşlar sonrası gıda krizi beklerken ve açlıktan ölen insanlar varken gıda israfına tepki vererek bir şeyleri değiştirme düşüncesi sonucu ilan edildiğini kaydetti.
Kurşun, dünyada 1.3 milyar ton gıdanın eve girme şansı bulamadan çöp olduğunu, her 10 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğünü belirterek, Dünya Çorba Günü’nün bunlara tepki verme ve bir şeyleri değiştirme vaktinin geldiği düşüncesiyle, slow food gönüllüsü gençlerce tüm dünyada çöpe giden gıdalara israfa ve açlığa tepki olarak düzenlendiğini kaydetti.
Tüm dünyayla birlikte bu yıl #wdsd22 @worlddiscosoupday #recipeforchange etiketiyle kutlanacak Dünya Çorba Günü (World Disco Soup Day) etkinliğine, destek vereceklerini belirten Kurşun, şunları kaydetti: “Amacımız dünyadaki açlığa neden olan gıda israfına dikkat çekmek için atık olarak görülen ve çöpe giden ancak hâlâ kullanılabilir durumda olan evde ne varsa tahıl, baklagil veya sebzeleri kullanarak hazırlayacağımız ve büyüklerimizden alacağımız geleneksel tariflerle yapabileceğimiz farkındalık çorbasını ayrımsız ve dolaysız herkesle paylaşmak ve bunun birleştirici gücü ile kalarak dayanışmak olacak.”
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (13 Ekim 2026)
Liderler görüşmesi başladı
Meteoroloji Dairesi’nden etkili yağış uyarısı
Öztabay "Kadınlar hayatın her alanında eşit söz sahibi olmalı"
Arıklı "Sendikalar, grev ve lokavt mevzuatında Avrupa normlarına uygun düzenlemeler yapmalı"
Fransa'da süpermarket buzdolaplarına “benzeri görülmemiş” siber saldırı
İncirli “Üretime dayalı bir ekonomik yapı kuracağız”
Güney Kıbrıs’ta yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altındaki çocukların oranı yüzde 14’e düştü
“Resmin Kamusal Hafızası” sergisi kapsamında öğrencilere rehberli turlar ve sanatçı buluşmaları düzenlenecek



