"Hepimizin gönlünden geçen Kıbrıs'ta uzlaşmaya varabilmemizdir"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar, yeni Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’le ara bölgede bir araya geldiği buluşmanın ardından Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde basına yaptığı açıklamada “Kıbrıs konusunda resmi görüşmelere ancak ve ancak egemen eşitliğimizin kabulüyle katılacağımızı yeniden ifade ettim” dedi.
Kıbrıs konusunda artık, Türkiye’nin de desteğiyle yeni bir siyaset yürüttüklerine işaret eden Tatar, “Çünkü 50 yılda neyin ne olduğunu kendisi de gayet iyi bilir” diye konuştu.
“Bu toplantı bir tanışma toplantısıydı, resmi bir görüşme değildi. Bu gayriresmi buluşmada temennilerde bulunup ayrıldık” diyen Tatar, iki halkın menfaati için, gelecek için iş birlikleri olabileceği üzerinde durduklarını bildirdi.
Tatar, "Herkesin kendi toplumuna ve halkına karşı sorumlulukları vardır. Uzun vadede hepimizin gönlünden geçen Kıbrıs'ta uzlaşmaya varabilmemizdir" şeklinde konuştu.
Hristodulidis’le deprem konusunu da ele aldıklarını kaydeden Tatar, “Allah korusun öyle bir durumda nasıl iş birliği yapabileceğimizi konuştuk. Böyle bir durumda siyaset olmaz. Bu konuda bir adım atılabilir” dedi.
Tatar, Hristodulidis’in depremle ilgili öneriye olumlu yaklaştığını, kendisinin bu amaçla ayrı bir düzenlemeye gidilebileceğini söylediğini bildirdi.
Benzer haberler
Featured
Tuğcu "Grev hakkımızın bütünüyle ortadan kaldırılmasını kabul etmiyoruz"
Maviş "Grevi yasaklamak yerine can güvenliğini sağlayın"
Bilim insanları İtalya'da kadınların olağanüstü uzun yaşadığı küçük bir köy keşfetti
Piyasalarda Aralık alarm:. Fed faiz artırırsa altın ne olur?
İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü: Göçük altında kalanlar var
Döviz kurlarında son durum (8 Ekim 2026)
En son hava durumu tahminleri (8 Ekim 2026)
Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor
Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez"



