“Helenizm birlik iken şanlı tarih sayfaları yazmayı başardık”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs'ın güneyinde ulusal birlik ve Kıbrıs Rum yönetiminin Güven Yaratıcı Önlem paket önerisine destek sesleri işitilmeye başladı. Marios Karoyan partisinin olağan kurultayında, Averof Neofitu da bir anma töreninde bu yönde görüşler dile getirdi.
Fileleftheros ve diğer gazetelere göre DİPA (Demokrat Parti) Başkanı Marios Karoyan “Doğu-Batı, ABD, Rusya ve Çin ilişkilerinin yeni bir soğuk savaşı andırdığı, Türkiye’nin de bölgesel güç olarak konumunun yükselebileceği, bu olgular karşısında birlik içerisinde hareket etmeleri gerektiği” görüşünü ortaya koydu, ulusal birlik hükümeti önerdi.
Partisinin 1’inci olağan kurultayında konuşan Karoyan, ulusal birlik veya mümkün olduğunca geniş tabanlı hükümet önerdi, böyle bir hükümetin ortak programını garanti edecek ortak bir başkan adayı önerisini ortaya koydu.
Karoyan, DİPA’nın “BM ve AB himayesinde, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm hedefli müzakerelerin yeniden başlamasına uygun ortam yaratılmasına yardımcı olacak her türlü karşılıklı etkin Güven Yaratıcı Önlemi (GYÖ) şartlı teşvik ettiğini” de sözlerine ekledi.
DİSİ Başkanı Averof Neofitu da bazı EOKA’cılar için Limasol’da düzenlenen anma töreninde “vatan boş vatansever sözlerle kurtarılmaz” dedi.
Neofitu tek yolun ulusal birlik ve Anastasiadis ile Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in “Güven Yaratıcı Önlemler politikasına destek” olduğu görüşünü belirterek “Helenizm birlik iken şanlı tarih sayfaları yazmayı başardık” dedi.
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (1 Temmuz 2026)
Okan Bayülgen “Kıbrıs insanıyla tanışmaktan büyük mutluluk duyduk”
Uzmanlar "Bebeklere mineral içerikli güneş kremi kullanılmamalı"
“Mağusa Limanı: Hafızaya Davet” sergisi açıldı
AB Burs Programı’ndan 18 öğrenci mezun oldu
Holguin "Kıbrıslıların bu kez kalıcı bir çözüm müzakere etmek için tarihi fırsatı değerlendireceklerini içtenlikle umuyorum"
Uzmanlardan sıcak havalarda "susamayı beklemeden su için" uyarısı
Kar-İş “Öğrenci taşımacılığıyla ilgili ödeme yapılmazsa eyleme gideceğiz”
İskele'de Dostluk ve Kültürel Paylaşım gecesi düzenlendi



