Heathrow Havalimanı’nda iki uçak çarpıştı

Voice Kıbrıs Haber
Londra’da bulunan Heathrow Havalimanı’nda iki uçak pistte bulundukları sırada çarpıştı.
İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan 6 havalimanından birisi olan Heathrow’da iki uçak yerde bulundukları sırada çarpıştı.
İngiliz basınında yer alan haberlere göre Virgin Atlantic 787 uçağı, terminalde British Airways Airbus A350’ye çarptı. İki uçakta da hafif hasar oluştuğu kaydedildi.
Virgin Atlantic konu hakkında şu açıklamayı yaptı:
“Boş uçaklarımızdan birinin kanat ucunun, Londra Heathrow Terminal 3'te geri çekilirken başka bir uçakla temas ettiğinin farkındayız. Müşterilerimiz ve mürettebatımızın güvenliği her zaman en büyük önceliğimizdir. Bu süre zarfında Virgin Atlantic uçağında hiçbir müşterinin bulunmadığını doğrulayabiliriz. Tam ve kapsamlı bir inceleme başlattık. Mühendislik ekiplerimiz, şimdilik hizmet dışı bırakılan uçağın bakım kontrollerini gerçekleştiriyor.”
Şirket, uçağın uçuşunu yeni tamamladığını ve çarpışma meydana geldiğinde uçağın havaalanının başka bir yerine çekildiğini belirtti.
Havalimanı genelinde uçuş programlarında herhangi bir aksama olmadığı ifade edildi. Ancak British Airways uçağının uçuşu yaklaşık 4 saat ertelendi.
Heathrow Havalimanı’ndan bir sözcü yaşanan olayda herhangi bir yaralanma bildirilmediğini kaydetti.
Benzer haberler
Dünya
Los Angeles'te habercilere ait helikopter düştü
Satürn'ün güney kutbunda 10 kenarlı dev bir atmosfer dalgası keşfedildi
Trump "Yapay zeka alarmları sahtekarlık"
BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor"
El Nino kuraklığı Panama Kanalı'ndaki gemi geçişlerini yeniden kısıtlıyor
Musk, "yapay zekânın insanlığı yok edebileceği" iddialarını yanıtladı "Günün birinde zaten hepimiz öleceğiz"
Japonya'da 100 yaş üstü nüfus, ilk kez 100 binin üzerine çıktı
Beyrut'ta bir yolcunun şakası nedeniyle uçak tahliye edildi
Etna Yanardağı'nın kül püskürtmesi hava ulaşımında aksaklıklara yol açtı


