Hayvancılık Dairesi'nden su ürünleri denetimi

Voice Kıbrıs Haber
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi Su Ürünleri Şubesi, yasak avcılıkla mücadele kapsamında denetimlerini sürdürüyor.
Hayvancılık Dairesi su ürünleri uzmanları ve Girne Belediyesi Sağlık Şubesi yetkilileri, Girne Antik Limanı’nda su ürünleri satışı yapan restoranları denetledi.
Denetimler sonucunda altı restoranda tür ve boy kriterlerine uyulmadığı tespit edilerek işletmelere gerekli uyarılar yapıldı ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Yetkililer, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Denetimlerin önümüzdeki günlerde farklı restoranlarda sürdürüleceği belirtildi.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri işletmeleri gıda güvenliği açısından incelerken, su ürünleri uzmanları ise 27/2000 Su Ürünleri Yasası kapsamında yürürlükte bulunan Balıkçılık İzinleri ve Balıkçılık Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımı Tüzüğü’ne göre kontroller yaptı. Denetimlerde, EK-VIII (Madde 43) çerçevesinde avlanabilir asgari boy, sayı ve ağırlık yasakları değerlendirildi.
Benzer haberler
Featured
BBC tasarruf için 2 kanal ve 1 radyoyu kapatıp bazı çalışanları işten çıkaracağını duyurdu
Whakaari Yanardağı'nın alarm seviyesi yükseltildi
İngiltere'de hükümetin hataları nedeniyle COVID-19'un bakım evlerinde hızla yayıldığı rapor edildi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ekim 2026)
Dünya kritik eşiği aşmak üzere
Ultra işlenmiş gıdalar beyin damarlarına sessizce zarar veriyor
Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre
Borsa günü yüzde 1,87 değer kaybederek tamamladı
Paris ve Lyon'da kısmi sokağa çıkma yasağı 1 gün uzatıldı




