Hayvan üreticilerinin eylemi devam ediyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Hükümetin tarım ve hayvancılık politikasına ve zamlara tepki göstermek için Başkente gelen üreticilerin araçlı eylemi yoğun katılımla devam ediyor.
13:40 Tarım Bakanı Erkut Şahali eylemcilere hitap etmek üzere bakanlık binası önüne indi. Tarım Bakanı Erkut Şahali, yaptığı konuşmada, ekonomik krizden en fazla etkilenenin hayvancılar olduğunu söyledi. Şahali, hayvancı kesiminin ortaya koyduğu tepkinin farkında olduklarını ancak göreve geldiği zaman arpanın tonunun 192 dolar iken, dün itibarı ile bu rakamın 270 dolara çıktığını açıkladı. Bakan Şahali“ Ben görevi aldığım zaman dolar 3.58 idi, az önce ise dolar 6.70 oldu. Devlet artışları yapmadan önce dayanabildiği kadar dayandı ve arpanın fiyatını değiştirmedi. Gerçekleri anlamamız lazım” dedi. Bakanın konuşması eylemcilerin tepkisi dolayısıyla zaman zaman kesiliyor, Bakan Şahali, konuşmasını yapmakta zorlanıyor.
Şahali eylemcilerin sorularını yanıtlayacak. Eylemciler yaptıkları açıklamada Bakanın açıklamasından tatmin olmadıkları takdirde eylemlerini devam ettireceklerini açıkladılar.
12:45 Tarım Bakanlığı önündeki eylemciler Bakanlık binasının kapısını zorlayarak içeri girdi. Eylemciler şu an Bakanlık binası içinde eylemlerini sürdürüyor. Çevik Kuvvet Bakanlık içindeki eylemcilere şuan müdahale ediyor. Hükümeti zamdan başka bir şey yapmamakla eleştiren Naimoğulları, “Bu saatten sonra her şey bitmiştir. Defteri yırttık. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi. Naimoğulları, buradan sonra Maliye Bakanlığı önüne gideceklerini de söyledi. Bir polisin yaralandığı gözlemlenen eylem sırasında, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali’ye istifa çağrısı içeren sloganlar da atılıyor.
12:20
Hayvancılar Tarım bakanlığına ulaştı. Hayvancılar birliği burada açıklama yapması bekleniyor.
12:00
Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde saat 10.00’da toplanan üreticiler, şu an şehir içine hareket ediyor. Girne Kapısı’ndan geçip eylem noktaları olan Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önüne ulaşacak.
Kaynak: BRTK / TAK / Voice of the Island
Benzer haberler
Featured
Eski ABD Başkanı Biden'ın kanser hastalığı ilerledi
Holguin yeni 5+1 için gerekli üç ön şartı açıkladı
YKS tercih süreci yarın sona eriyor
44 araç trafikten men edildi, 6 sürücü tutuklandı!
Güney'de İngiliz üssüne yeni askeri haberleşme anteni kurma planı protesto edildi
Fidan "Güney Kıbrıs hiçbir zaman Türklerle eşit güç paylaşımına gitmeyecek"
Metehan'da kanalizasyon çalışmaları için imzalar atıldı
İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 4 kişi daha tutuklandı!
Kanada'da orman yangınları nedeniyle 20 bine yakın kişi tahliye ediliyor



