Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Akansoy “Anlaşma adadaki istikrarı tehdit ediyor” Şahali “İzaha muhtaç siyasi atamalarla devlet yönetimi sürdürülemez” Dört ayrı bölgede yangın: Evler ve tarım alanları zarar gördü Kürşat'tan Çavuş'a “Ben söylerim tamburam ne çalar" Tedbirsiz yakılan ateş, 3 dönümlük alanı kül etti! Kaza yapıp yaralanan sürücü alkol testini reddedince tutuklandı! İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz” Nöbetçi eczaneler (9 Haziran 2026) EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Akansoy “Anlaşma adadaki istikrarı tehdit ediyor” Şahali “İzaha muhtaç siyasi atamalarla devlet yönetimi sürdürülemez” Dört ayrı bölgede yangın: Evler ve tarım alanları zarar gördü Kürşat'tan Çavuş'a “Ben söylerim tamburam ne çalar" Tedbirsiz yakılan ateş, 3 dönümlük alanı kül etti! Kaza yapıp yaralanan sürücü alkol testini reddedince tutuklandı! İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz” Nöbetçi eczaneler (9 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Hayat pahalılığı yılda 3 verilse bile bir şey değişmeyecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Hayat pahalılığı yılda 3 verilse bile bir şey değişmeyecek"

Meclis Genel Kurulu toplantısında milletvekillerinin güncel konuşmalarına yer verildi.

-Kürşat

CTP Milletvekili Fide Kürşat, “Atanmış Üstel hükümeti gerçekleri ve 2024 2023'ten daha iyi olacak masalları” başlıklı konuşma yaptı.

Konuşmasına hükümeti eleştirerek başlayan Kürşat, “hükümetin bir ayağı çukurda belli ki” dedi.

T izni meselelerinin geçen hafta ciddi sıkıntı yarattığını gördüklerini söyleyen ve hükümet ortakları arasında sorun yaşandığını iddia eden Kürşat, “Üstel hükümeti kendi kendine çürümeye başlamış bir yapı” dedi.

2023’ün çok ciddi sorunlarla geçtiğini söyleyen Kürşat, bir ay boyunca yapılan bütçe görüşmelerinde hükümet mensuplarına sundukları sorulardan neredeyse hiçbirine yanıt alamadıklarını belirtti.

“Bakkal hesabı bile yapmaktan aciz bir yapı var karşımızda” diyen Kürşat, “ülkeyi de freni patlamış şekilde sürüklüyorlar” ifadelerini kullanarak, hükümeti eleştirdi.

Alım gücünün gerilediğini anlatan Kürşat, alım gücünü korumak için mevcut yasaların da uygulanmadığını belirtti.

Hayat pahalılığı yılda 3 verilse bile bir şeyin değişmeyeceği bir hale gelindiğini belirten Kürşat, fiyatların sürekli değiştiğini ifade etti, “Halk kötü yönetimin bedelini ödüyor” dedi.

Yabancılara mülk satışı konusuna da değinen Kürşat, bu konuda hangi çalışmalar yapıldığını sordu.

Ercan’daki güvenlik sorununun ne durumda olduğunu soran Kürşat, “bavullardan hırsızlıkların yapıldığı bir hava limanı olarak tanındık” dedi.

“Ülke kaçaklarla doldu, suçlu cenneti oldu” diyen Kürşat, hükümetin ciddi tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Hükümetin açıkladığı “İlk Evim” kredi paketine de değinen Kürşat, verilen rakamın ancak 40 bin Sterline denk geldiğini, bugün bu rakamın bir ev yapmak için yeterli olmadığını söyledi, “verilen desteklerin göstermelik olduğunu” öne sürdü.

Narenciye üreticileri için müjdeler açıklandığını ancak "narenciye kesim ekiplerinin unutulduğunu” söyleyen Kürşat bu nedenle narenciyenin dalında kaldığını söyledi.

-Hamzaoğulları

Daha sonra CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları “Atama hükümet ve devlet” başlıklı konuşma yaptı. Halkın içinde vakit geçirdiği için sıkıntıları gözlemleyebildiğini ifade eden Hamzaoğulları “2024 yılının devletten maaş çekmeyen insanların en sıkıntılı yılı olacağını” öne sürdü.

Hamzaoğulları dövizin gidişatının bilirkişiler tarafından bile öngörülemediğini kaydetti.

TL olarak borçlanacak olanların borçlanması halinde yapacakları geri ödemenin çok yüksek olduğunu ifade eden Hamzaoğulları, hükümetin konut inşaatları konusunda verdiği vaatlere işaret etti.

Yüzde 50 hayat pahalılığı verildiğini söyleyen Hamzaoğulları, “Üreticilerin durumu ne olacak? Yem kaç para olacak? Et kaç para olacak? Süt kaç para olacak” diye sordu.

İstihdamlar konusuna da değinen Hamzaoğulları, ihtiyaç olan noktalara istihdam yapılmadığını öne sürdü.

Hamzaoğulları, hükümetin ne sağlığa ne eğitime ne de üretime önem verdiğini iddia etti.

Benzer haberler

Featured
EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” 2026-06-09 20:08:00 Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" 2026-06-09 19:58:00 Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde 2026-06-09 19:53:00 Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı 2026-06-09 19:48:00 TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek 2026-06-09 19:39:00 Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak 2026-06-09 19:21:00 Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” 2026-06-09 19:11:00 TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" 2026-06-09 19:06:00 ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor 2026-06-09 18:45:00