Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Lefke Gazi Lisesi'nin yeni binasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı Fed Başkanı Warsh'un ilk toplantısı bankada yeni dönemin habercisi Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği 2-5 Temmuz arasında yapılacak Avcıoğlu "Güngör'deki yangın teknik bir arıza değil, plansızlık ve liyakatsizliğin ağır sonucu" Sayıştay Komitesi, Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2023 yılına ilişkin Denetim Raporunu onayladı Ücretsiz güvenli bisiklet sürüşü eğitimi verilecek Nöbetçi eczaneler (19 Haziran 2026) Özel gereksinimli bireylerin istihdamına yönelik ailelere bilgilendirme toplantısı düzenlendi Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları “Maskeliler” oyununu seyirciyle buluştu Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolu kapatılacak! Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, eski cumhurbaşkanlarını ziyaret etti Genç çıraklar diplomalarını aldı İsrail anlaşmaya rağmen Lübnan'ı vuruyor YÖDAK'dan Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarına ilişkin değerlendirme raporu BMO, resmi makamlardan açıklama talep etti “Siber saldırı iddiası doğru mu?” Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği olağan Genel Kurulu 27 Haziran’da yapılacak Erhürman "Küçük ülkede, az nüfusla pırıl pırıl gençler çıktıysa, bu halkın önünde kimse duramaz” Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi! Fiziksel Aktivite Derneği’nden bebek spaları, haloterapi ve aromaterapi uyarısı "Önce doktora başvurun!" Lefke Gazi Lisesi'nin yeni binasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı Fed Başkanı Warsh'un ilk toplantısı bankada yeni dönemin habercisi Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği 2-5 Temmuz arasında yapılacak Avcıoğlu "Güngör'deki yangın teknik bir arıza değil, plansızlık ve liyakatsizliğin ağır sonucu" Sayıştay Komitesi, Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2023 yılına ilişkin Denetim Raporunu onayladı Ücretsiz güvenli bisiklet sürüşü eğitimi verilecek Nöbetçi eczaneler (19 Haziran 2026) Özel gereksinimli bireylerin istihdamına yönelik ailelere bilgilendirme toplantısı düzenlendi Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları “Maskeliler” oyununu seyirciyle buluştu Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolu kapatılacak! Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, eski cumhurbaşkanlarını ziyaret etti Genç çıraklar diplomalarını aldı İsrail anlaşmaya rağmen Lübnan'ı vuruyor YÖDAK'dan Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarına ilişkin değerlendirme raporu BMO, resmi makamlardan açıklama talep etti “Siber saldırı iddiası doğru mu?” Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği olağan Genel Kurulu 27 Haziran’da yapılacak Erhürman "Küçük ülkede, az nüfusla pırıl pırıl gençler çıktıysa, bu halkın önünde kimse duramaz” Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi! Fiziksel Aktivite Derneği’nden bebek spaları, haloterapi ve aromaterapi uyarısı "Önce doktora başvurun!"
Dolar
Euro
Sterlin

Hava durumunda son tahminler (1 Ekim 2019 hava durumu)

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Hava durumunda son tahminler (1 Ekim 2019 hava durumu)

Bugün KKTC’de en yüksek sıcaklığın Lefkoşa, Ercan ve Geçitkale'de 34 derece, en düşük sıcaklığın ise Lapta, Boğaz, Alevkayası, Esentepe ve Lefke’de 28 derece olacağı tahmin ediliyor.

KKTC Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, bölgemiz alçak basınç sistemi ile sıcak ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak. Yapılan son meteorolojik değerlendirmeler ışığında, bugün havanın açık ve az bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklığının normalleri civarında seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 28-34 derece dolaylarında seyredecek.

Meteoroloji uyardı: Orman yangın olasılığı yüksek!

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan değerlendirmeler sonucunda, en yüksek hava sıcaklığının 35 dereceye kadar yükselebileceğinden arazi ve orman yangın olasılığının yüksek olduğu uyarısı yapıldı. Daire, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Meteoroloji uyardı: 11:00 – 16:00 saatleri arasında 15 dk. dan fazla güneş altında kalınmaması gerek

Meteoroloji Dairesi yaptığı açıklamada, ultraviyole radyasyonunun yüksek olduğunu açıklayarak, gerekli tedbirler alınmadan özellikle 11:00 – 16:00 saatleri arasında 15 dakikadan fazla güneş altında kalınmaması gerektiğini vurguladı. Ultraviyole radyasyonunun yüksek olduğu günlerde, olağan cilde sahip insanların 15 dakika kadar güneşte kalabileceğini ancak şapka ve gözlük kullanımının şiddetle önerildiği belirtildi. Diğer taraftan, güneşe maruz kalacak olan burun ve kulakların mutlaka korunması gerektiği belirtildi.

Önümüzdeki günler hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Dairesi, bu hafta yağmur beklenmediğini duyurdu. Rapora göre, yarın, perşembe, pazar, pazartesi ve salı günleri hava parçalı bulutlu olacak. Cuma günü ise havanın az bulutlu, cumartesi günü ise çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklığı genellikle iç kesimlerde ve sahillerde 31-34 derece dolaylarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli olarak esecek. (Voice of the Island 2019)

Benzer haberler

Featured
Lefke Gazi Lisesi'nin yeni binasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı 2026-06-19 19:11:00 Fed Başkanı Warsh'un ilk toplantısı bankada yeni dönemin habercisi 2026-06-19 18:53:00 Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu 2026-06-19 18:44:00 Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği 2-5 Temmuz arasında yapılacak 2026-06-19 18:25:00 Avcıoğlu "Güngör'deki yangın teknik bir arıza değil, plansızlık ve liyakatsizliğin ağır sonucu" 2026-06-19 17:51:00 Sayıştay Komitesi, Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2023 yılına ilişkin Denetim Raporunu onayladı 2026-06-19 17:38:00 Ücretsiz güvenli bisiklet sürüşü eğitimi verilecek 2026-06-19 17:30:00 Nöbetçi eczaneler (19 Haziran 2026) 2026-06-19 15:53:00 Özel gereksinimli bireylerin istihdamına yönelik ailelere bilgilendirme toplantısı düzenlendi 2026-06-19 15:38:00