"Hava araçları hava kararana kadar yangını söndürmek için çalışacak"

Voice Kıbrıs Haber
Mersinlik bölgesinde çıkan yangını söndürme çalışmalarına Türkiye Cumhuriyeti ile İngiliz üsler bölgesinin ardından güney Kıbrıs'tan da destek veriliyor.
TAK muhabirine konuşan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu, dünden beridir süren yangının söndürülmesi için ilgili tüm ekiplerin ve halkın mücadele verdiğini söyledi. Rüzgardan dolayı yangının yayıldığını ifade eden Cahitoğlu, sarp ve dik bir alanda süren yangına karadan müdehalenin zor olduğunu, havadan müdehalenin sürdüğünü kaydetti.
Söndürme çalışmalarına Türkiye’den 1, İngiliz üsler bölgesinden de 2 helikopter katıldığını belirten Cahitoğlu, Dışişleri Bakanlığı ve BM aracılığında Güney Kıbrıs'tan da 2 yangın söndürme uçağının söndürme çalışmalarına katılacağını söyledi.
Uçakların havalandığını ifade eden Cahitoğlu, hava araçlarının hava kararana kadar yangını söndürmek için çalışacağını, sonuca varılamazsa gece de karadan söndürme çalışmalarının süreceğini kaydetti.
Benzer haberler
Featured
EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek
Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu
Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi
Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak”
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026)
Üstel “Eğer bir çivi çaktılarsa ceketimi o çiviye asacağım”
Dinçyürek “Ambulans filomuza iki yeni tam donanımlı ambulans daha katıldı”
İncirli “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi stratejik ortaklığa taşıyacağız”
Cumhurbaşkanlığı, Erhürman’ın AB’ye gönderdiği mektubun karşılık bulduğunu açıkladı



