Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti Pembe Kanatlı için kan aranıyor! Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu" İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan liderlere barış süreci çağrısı Denktaş “Kıbrıs Rum tarafında da mal tazmin komisyonu kurulmalı” Yurttaşlık Değişiklik Yasa Tasarısı komitede onaylandı ABD'de sanayi üretimi mayısta beklentilerin altında arttı Siyasi Partiler Konseyi" yarın toplanıyor Haftalık itfaiye raporu: 3 milyon 523 bin 660 TL’lik zarar meydana geldi Meteoroloji Dairesi 16-22 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ataoğlu “3- 5 tane UBP’li vekil istedi diye 2 seçimin birlikte olmasına onay vermeyiz" Barçın "Hodri meydan çekmeyi bile beceremediler" Keser “Temennim, Medya Etik Kurulu’nun yapıcı bir anlayışla çalışmalarını sürdürmesidir” Çavuşoğlu “Yenilen pehlivan güreşe doymaz” Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’i kabul etti İnönü Kavşağı’nda seyir halindeki araç tamamen yandı Fidan, Holguin’i kabul etti Girne'de büyük hırsızlık olayı: Altınlar ve para çalındı! Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü direğe vurarak durabildi! Nöbetçi eczaneler (15 Haziran 2026) Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti Pembe Kanatlı için kan aranıyor! Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu" İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan liderlere barış süreci çağrısı Denktaş “Kıbrıs Rum tarafında da mal tazmin komisyonu kurulmalı” Yurttaşlık Değişiklik Yasa Tasarısı komitede onaylandı ABD'de sanayi üretimi mayısta beklentilerin altında arttı Siyasi Partiler Konseyi" yarın toplanıyor Haftalık itfaiye raporu: 3 milyon 523 bin 660 TL’lik zarar meydana geldi Meteoroloji Dairesi 16-22 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ataoğlu “3- 5 tane UBP’li vekil istedi diye 2 seçimin birlikte olmasına onay vermeyiz" Barçın "Hodri meydan çekmeyi bile beceremediler" Keser “Temennim, Medya Etik Kurulu’nun yapıcı bir anlayışla çalışmalarını sürdürmesidir” Çavuşoğlu “Yenilen pehlivan güreşe doymaz” Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’i kabul etti İnönü Kavşağı’nda seyir halindeki araç tamamen yandı Fidan, Holguin’i kabul etti Girne'de büyük hırsızlık olayı: Altınlar ve para çalındı! Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü direğe vurarak durabildi! Nöbetçi eczaneler (15 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Hasipoğlu "Olağanüstü bir durum oluştu, şu anda bir hükümet krizi var"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Hasipoğlu "Olağanüstü bir durum oluştu, şu anda bir hükümet krizi var"

Başbakan Faiz Sucuoğlu yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere milletvekilleri ve MYK üyelerini toplantıya çağırdı. Amcaoğlu, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Amcaoğlu, “İstişare edeceğiz, bir karar üreteceğiz” diyerek, yarın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın vereceği karar doğrultusunda durumun netleşeceğini, bir yol haritasının belli olacağını ifade etti. Amcaoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alınıp, kendisinin atanacağı yönündeki iddialarla ilgili ise görev verilirse de bu görevi yapmaya hazır olduğunu, görevden kaçan biri olmadığını,  "bir kabine değişikliğiyle bu yolu denemek zorundayız, çünkü kaybedecek bir günümüz bile yok" dedi. Şu sıralarda UBP Genel Merkez binası önünde toplanan UBP'liler Başbakan Faiz Sucuoğlu'nun gelmesini bekleniyor. Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre Hasipoğlu ise, “Olağanüstü bir durum oluştu, şu anda bir hükümet krizi var. Cumhurbaşkanının verdiği kararın ardından yol haritası belirlenecek” dedi. Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) toplantıya çağırıldığını aktaran Hasipoğlu, “Alternatifleri değerlendireceğiz. Önceliğimiz bu sürecin uzun sürmemesidir. Bu bir hükümet krizidir ama aynı zamanda UBP’nin iç meselesidir. Bu süreci çok hızlı atlatmalıyız. UBP tecbrübesiyle bu süreci de atlatacaktır” ifadelerini kullandı. Başbakan Faiz Sucuoğlu bugün Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden almak istemiş Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kararı onaylamaması üzerine ise hükümetin istifa mektubu sunduğu iddia edildi, fakat bu yönde herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Benzer haberler

Featured
Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti 2026-06-15 21:16:00 Pembe Kanatlı için kan aranıyor! 2026-06-15 21:02:00 Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu" 2026-06-15 20:51:00 İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan liderlere barış süreci çağrısı 2026-06-15 20:36:00 Denktaş “Kıbrıs Rum tarafında da mal tazmin komisyonu kurulmalı” 2026-06-15 20:09:00 Yurttaşlık Değişiklik Yasa Tasarısı komitede onaylandı 2026-06-15 20:03:00 ABD'de sanayi üretimi mayısta beklentilerin altında arttı 2026-06-15 19:44:00 Siyasi Partiler Konseyi" yarın toplanıyor 2026-06-15 19:40:00 Meteoroloji Dairesi 16-22 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 2026-06-15 18:34:00