Hasipoğlu, Ankara'da temaslarda bulunuyor

Voice Kıbrıs Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bu sabah Ankara’ya gitti.
Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye'nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüştü. Hasipoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile yarın bir araya gelecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hasipoğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda KKTC Ankara Büyükelçiliği yetkilileri ile Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Ali Aybey tarafından karşılandı.
Hasipoğlu’na temaslarında Bakanlık Müsteşarı Tahir Serhat, Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Ballı, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit ve İhtiyat Sandığı Müdürü Ertunç Doğu eşlik ediyor.
Oğuzhan Hasipoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yaptığı görüşmede şunları söyledi:
“Türkiye ile KKTC arasındaki bağ, sıradan bir iş birliğinden ibaret değildir. Biz aynı tarihsel hafızayı, aynı milli mücadele ruhunu ve aynı kader çizgisini paylaşan iki devletiz. Attığımız her adım, geliştirdiğimiz her proje, hayata geçirdiğimiz her reform; iki devlet tek millet bilincinin, gönül birliğinin ve sarsılmaz dayanışmanın eseridir. Bu derin bağ, hem sosyal hizmetler alanındaki çalışmalarımıza güç katmakta hem de geleceğe daha özgüvenli bakmamızı sağlamaktadır.”
Hasipoğlu, sosyal politika başlıklarında yürütülen iş birliğinin önemine vurgu yaptı ve
“Sosyal politika, engelli bireylerimiz, aile, şehit yakınları ve gazilerimiz, çocuk ve yaşlı hizmetleri gibi alanlarda yürüttüğümüz iş birliği, hem kurumlarımızın kapasitesini güçlendirmekte hem de halkımıza daha etkin ve kapsayıcı hizmet sunmamıza imkân sağlamaktadır.” dedi.
Oğuzhan Hasipoğlu konuşmasının devamında
“KKTC olarak, sosyal hizmetler alanında yürüttüğümüz çalışmalarda Türkiye’nin bilgi birikimi ve rehberliği, yalnızca teknik destek değil, aynı zamanda güçlü bir dayanışma ve kararlılık göstergesidir. Bu süreçte ortaya koyduğumuz hedefler, Kıbrıs Türk halkının yaşam standartlarını yükseltmeyi ve toplumsal refahı güvence altına almayı amaçlamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Hasipoğlu, görüşmede aile politikaları konusundaki ortak çalışmalara dikkat çekerek şunları kaydetti:
“2026 yılını ülkemizde aile yılı olarak ilan etmek için çalışmaların son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Bu anlamda Bakanlığımızın Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği içerisinde Aile Danışma ve Eğitim Merkezi kurulması için ilk adımı atmış bulunmaktayız.
Hasipoğlu, konuşmasını "Sosyal hizmetlerden aile politikalarına kadar her alanda Türkiye’nin rehberliğini ve desteğini önemsiyoruz. Bugünkü görüşmemizin, hem kurumlarımızın kapasitesini güçlendireceğine hem de halkımızın hayatına doğrudan etki edecek somut sonuçlar doğuracağına yürekten inanıyorum.” diyerek tamamladı.
Hasipoğlu Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci ile bir araya geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile bir araya geldi.
Hasipoğlu, Kamu-Sen genel merkezindeki görüşmede, bakanlık olarak çalışan-işveren ilişkileri, sendikalı hayat gibi konulara önem verdiklerini söyledi. KKTC'nin 42. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirten Hasipoğlu, "Biz, artık iki devletli çözümü benimsemiş vaziyetteyiz. On yıllar boyunca federasyonu görüştük ama artık onun tüketilmiş bir süreç olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Oğuzhan Hasipoğlu, "Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda tam 4 kez ifade ettiği gibi, artık bütün ülkelerin ülkemizle siyasi, hukuki, sosyal ve kültürel ilişkiler kurmasını, devletimizi tanımalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
KKTC'yi uluslararası alanda daha görünür kılmak için mücadele ettiklerini vurgulayan Hasipoğlu, "Bizler KKTC'de Türklüğün serhat bekçisi olmaya devam edeceğiz. Sizlerin de desteğiyle er geç dünya devletleri içerisinde yerimizi alacağımıza inanıyoruz." dedi.
Kahveci de Hasipoğlu ve heyetini Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kamu-Sen'in memur sendikacılığında önemli bir kurum olduğunu ifade eden Kahveci, milli Kıbrıs davasının en önemli savunucularından olduklarını ve Kıbrıs Türklerinin sorunlarını uluslararası düzeyde dile getirdiklerini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Nazlı "Fatura halka kesilirken büyük sermaye korunuyor"
Kılınç “SAMTAY Vakfı olarak bilgiye erişimi ücretsiz kütüphanelerle yaygınlaştırıyoruz”
Operanın Genç Yetenekleri Bellapais Manastırı'nda konser verdi
Müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlaması yönündeki açıklamalar yeni tartışmalara neden oldu
Üstel “UBP ilk seçimde eser ve hizmet siyasetini tüm beldelerle de buluşturacak”
Gençlik Fotoğraf Sergisi Bedesten'de ziyarete açıldı
İsrail'in onay vermemesi nedeniyle Gazze'deki hastaların tedavi için yurt dışına çıkışı iptal edildi
BM Genel sekreterinin TC-AB ilişkilerini Kıbrıs sorununda sağlanacak ilerlemeye bağlama girişimi zorlayıcı iddiası
KTTB tıp ve diş hekimliği uzmanlık belgelerini onaylamama kararı aldı



