Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Özersay "Kıbrıs sorununun çözümünde umut tacirliğine değil gerçekçi yaklaşımlara ihtiyaç var" Petrol fiyatları bugün ne kadar oldu? (24 Haziran 2026) İki bölgedeki trafik ve asayiş denetimlerinde 1 sürücü tutuklandı, 131 araç trafikten men edildi! Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na tepki “Sorunlardan kaçıyorlar” Limanlar Dairesi, terkedilen şişme botu açık artırma yoluyla satacak Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının yükseleceğini açıkladı YSK "Haber gerçeği yansıtmıyor" Nöbetçi eczaneler (24 Haziran 2026) Kurtulmuş “Türkiye garantörlük hakkından asla vazgeçmeyecek” KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptı Bir haftada 51 kaza, 17 yaralı! Akdeniz'de 4,9 büyüklüğünde deprem! Denktaş “Et temel tüketim maddesi kapsamına alınmalı ve yüzde sıfır KDV uygulanmalı” Öztürkler Bakü’de konuştu “Haklarımız daha fazla görmezden gelinemez” Öztürkler’in Bakü temasları sürüyor Köpeğe işkence eden 38 yaşındaki şahıs tutuklandı! KAMUSEN “Sözleşmeli personel iş güvencesi talep ediyor" Doğanköy ve Kumyalı-Karpaz ana yolunda yangın! Kanatlı “Limanlarda açılan münhal sayısı yetersiz” Yoldan çıkan tır devrildi, sürücü yaralandı! Özersay "Kıbrıs sorununun çözümünde umut tacirliğine değil gerçekçi yaklaşımlara ihtiyaç var" Petrol fiyatları bugün ne kadar oldu? (24 Haziran 2026) İki bölgedeki trafik ve asayiş denetimlerinde 1 sürücü tutuklandı, 131 araç trafikten men edildi! Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na tepki “Sorunlardan kaçıyorlar” Limanlar Dairesi, terkedilen şişme botu açık artırma yoluyla satacak Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının yükseleceğini açıkladı YSK "Haber gerçeği yansıtmıyor" Nöbetçi eczaneler (24 Haziran 2026) Kurtulmuş “Türkiye garantörlük hakkından asla vazgeçmeyecek” KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptı Bir haftada 51 kaza, 17 yaralı! Akdeniz'de 4,9 büyüklüğünde deprem! Denktaş “Et temel tüketim maddesi kapsamına alınmalı ve yüzde sıfır KDV uygulanmalı” Öztürkler Bakü’de konuştu “Haklarımız daha fazla görmezden gelinemez” Öztürkler’in Bakü temasları sürüyor Köpeğe işkence eden 38 yaşındaki şahıs tutuklandı! KAMUSEN “Sözleşmeli personel iş güvencesi talep ediyor" Doğanköy ve Kumyalı-Karpaz ana yolunda yangın! Kanatlı “Limanlarda açılan münhal sayısı yetersiz” Yoldan çıkan tır devrildi, sürücü yaralandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Hasar uydu görüntülerinde: Amerikan uçakları İran'ın nükleerini böyle vurdu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Hasar uydu görüntülerinde: Amerikan uçakları İran'ın nükleerini böyle vurdu
Amerikan B-2 bombardıman uçaklarının İran'ın nükleer tesislerine verdiği hasar uydu görüntülerine yansıdı. ABD basınına konuşan uzmanlara göre uydular, kritik Fordo sahasının yakınında önemli ısı olayları tespit etti. Amerikan bombardıman uçakları tarafından vurulan İran'ın kritik nükleer tesisi Fordo'daki hasar uydu görüntülerine yansıdı. ABD Başkaın Donald Trump, saldırıların İran'ın Fordow, İsfahan ve Natanz'daki üç önemli nükleer tesisini “tamamen ve tamamen yok ettiğini” söyledi. Pentagon liderleri de dün düzenledikleri basın toplantısında daha ölçülü bir tanım kullanarak tesislerin hepsinin “son derece ciddi hasar gördüğünü" ve Fordo'da“kabiliyetlerin yok edildiğine inandıklarını açıkladı. ISI OLAYLARI TESPİT EDİLDİ Bu görsel, Fordo'nun vurulmadan önceki halini gösteriyor. Yeraltındaki etkiler patlamanın derinliği ve çevredeki jeoloji de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olduğundan, patlama analistleri, çok hızlı sonuçlara varılmaması konusunda uyarıda bulundu. Yerel saatle 01.45 ile 02.30 arasında, dünyanın dört bir yanındaki yangınları ve şiddetli hava koşullarını tespit etmek için kullanılan uydular, Fordo sahasının yakınında önemli ısı olayları tespit etti. Uzmanlara göre ısı izleri, sahada hava savunması için kullanılan bir yerde yakalandı. 7 UÇAK 14 BOMBA BIRAKTI Bu görüntü, Natanz Nükleer Tesisi'nin vurulduktan sonraki halini ortaya koyuyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dan Caine, sığınak delici Masif Mühimmat Penetratörleri taşıyan B-2 hayalet bombardıman uçakları Fordo ve Natanz'a yaklaşırken, ABD kuvvetlerinin İran'ın karadan havaya olası tehditlerine karşı “bastırma silahları” konuşlandırdığını söyledi. Pentagon yetkilileri, İran'ın hava savunma sistemlerinin İran hava sahasına girip çıkan ABD uçaklarına ateş açmadığını söyledi. Caine, yerel saatle 02.10 civarında, öncü B-2 bombardıman uçağının ilk iki GBU-57 MOP'u Fordo tesisine bıraktığını söyledi. 30 bin kiloluk hassas güdümlü bombalar, yeraltındaki hedefleri imha etmek üzere tasarlandı. Yetkililere göre toplamda 7 adet B-2, Fordo ve Natanz'a 14 bomba bıraktı. İYİ SERTLEŞTİRİLMİŞ YAPILAR İÇİN STRATEJİ Saldırı sonrası görüntüleri inceleyen uzmanlara göre dün sabah çekilen uydu görüntüleri Fordo tesisinin üzerindeki sırt boyunca üç giriş noktasından oluşan iki küme gösteriyor. Analistler saldırıların, tesisin santrifüjlerin bulunduğu ana bölümü olan ve dağın içine inşa edilip daha sonra üzeri kapatılan 250 metre uzunluğundaki kaskat salonunu hedef almış gibi göründüğünü söyledi. Washington Post'a konuşan Pentagon'un Sivil Koruma Mükemmeliyet Merkezi'nin eski sivil zarar değerlendirme şefi Wes Bryant, birkaç mühimmatı tek bir çarpma noktası etrafında kümelemenin sığınakları ve iyi sertleştirilmiş yapıları yok etmek için yaygın bir hedefleme yöntemi olduğunu ifade etti.

Benzer haberler

Dünya
ABD, Ben Gurion Havalimanı'ndaki uçaklarını azaltmaya başladı 2026-06-24 08:56:00 Trump "UAEA denetçileri uygun zamanda İran'da göreve başlayacak" 2026-06-24 08:50:00 İngiltere’de yapay zeka avukatıyla kazanılan ilk dava tarihe geçti 2026-06-24 08:44:00 ABD-İran arasında nükleer denetim ve Hürmüz Boğazı gerilimi 2026-06-24 08:32:00 Fransa, tarihinin en sıcak gününü geçirdi 2026-06-24 08:20:00 Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" 2026-06-23 22:01:00 DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" 2026-06-23 21:50:00 Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti 2026-06-23 21:41:00 Trump'tan "İran uygun davranmazsa gerekeni yaparım" uyarısı 2026-06-23 11:31:00