Harry Potter yıldızı Robbie Coltrane’nin ölüm nedeni belli oldu
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Geçen hafta hayatını kaybettiği öğrenilen Harry Potter yıldızı Robbie Coltrane’nin ölüm nedeni açıklandı.
Harry Potter yıldızı Robbie Coltrane’nin ölüm nedeni belli oldu. 14 Ekim’de 72 yaşındayken hayatını kaybeden oyuncunun çoklu organ yetmezliği nedeniyle öldüğü açıklandı.
Coltrane’nin aynı zamanda kalp blogu (Kalbin üst odacıklardan alt odacıklarına elektrik akımının geçememesi), kan zehirlenmesi (sepsis) ve alt solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlıkları olduğu da öğrenildi. Ünlü aktörün ölüm raporunda Coltrane’nin tip 2 diyabet hastası olduğu bilgisi de yer aldı.
İngiliz aktörün, İskoçya'da Larbert'teki evinin yakınlarındaki bir hastanede öldüğü açıklandıktan sonra rol arkadaşları da sosyal medya paylaşımları yaparak üzüntülerini dile getirmişti.
Ünlü serinin yazarı J. K. Rowling de Twitter’da şu satırlara yer vermişti:
“Robbie gibi birini bir daha asla uzaktan tanıyamayacağım. İnanılmaz bir yetenekti. Onu tanıdığım, onunla çalıştığım ve onunla güldüğüm için çok şanslıydım. Başta çocukları olmak üzere ailesine sevgi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”
Gerçek adı Anthony Robert McMillan olan oyuncu, kariyerine Edinburgh'da komedi kulüplerinde başladı.
Ünlü cazcı John Coltrane'e olan hayranlığı nedeniyle soyadını değiştiren oyuncu, Londra'ya giderek televizyon dünyasına girdi.
Coltrane'i üne kavuşturan dizi, 1993-2006 yıllarında gösterilen “Cracker” oldu. Bu rolüyle Bafta kazanan oyuncu ayrıca, “Flash Gordon”, “Blackadder”, “Keep It in the Family” ve “A Kick Up the Eighties” dizilerinde rol aldı.
James Bond filmlerinden “Golden Eye” ve “The World Is Not Enough”ta da rol alan Coltrane, Harry Potter serisinde canlandırdığı Hagrid karakteriyle büyük beğeni kazandı. Coltrane'in diğer filmleri arasında “Nuns On The Run”, “Mona Lisa” ve “Ocean's 12” bulunuyor.
“Coltrane in a Cadillac” isimli otobiyografisi bulunan oyuncu, kitabından uyarlanan aynı isimli dizide de rol aldı.
Benzer haberler
Dünya
NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı
Rusya'da çocuk işçi tartışması
Trump'ın damadının projesi halkı sokağa döktü "Arnavutluk satılık değil"
Ölüm bölgesinde kayboldu, buz yiyerek hayatta kaldı!
AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor
Ermenistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek
BM'den uyaran rapor: Yapay zeka insanlığın içtiği sudan fazlasını tüketebilir
Trump "İran'dan çok kısa sürede ayrılacağız"
ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir


