Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi Guterres'ten yapay zekâ uyarısı Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli” Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır" Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği “Protokol imzalamadan öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Denetimlerde 400 sürücü çeşitli suçlardan rapor edildi CTP “Yerel Yönetim Vizyon 2030 Çalıştayı”nda buluştu Çavuşoğlu "Güçlendirilmiş altyapımız ve destek birimlerimizle yeni döneme hazırız"  Üstel "Yeni gemi yarın kayıpları arama çalışmasına başlıyor" Güzelyurt’taki trafik kazası: 37 yaşındaki sürücü yoğun bakımda! Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız" Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı” Denetimlerde 23 araç trafikten men edildi KTTB "Çocuklar okula başlamada uyum güçlüğü yaşayabilirler" Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi Guterres'ten yapay zekâ uyarısı Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli” Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır" Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği “Protokol imzalamadan öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Denetimlerde 400 sürücü çeşitli suçlardan rapor edildi CTP “Yerel Yönetim Vizyon 2030 Çalıştayı”nda buluştu Çavuşoğlu "Güçlendirilmiş altyapımız ve destek birimlerimizle yeni döneme hazırız"  Üstel "Yeni gemi yarın kayıpları arama çalışmasına başlıyor" Güzelyurt’taki trafik kazası: 37 yaşındaki sürücü yoğun bakımda! Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız" Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı” Denetimlerde 23 araç trafikten men edildi KTTB "Çocuklar okula başlamada uyum güçlüğü yaşayabilirler"
Dolar
Euro
Sterlin

Harmancı'dan bir milletvekilinin açıklamalarına tepki "Yaratacağı sonuçları ve travmaları farkında bile değil"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Harmancı'dan bir milletvekilinin açıklamalarına tepki "Yaratacağı sonuçları ve travmaları farkında bile değil"
Reklam

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, bir milletvekilinin geçiş kapılarının kapatılması yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, "bunun yaratacağı sonuçları ve travmaların farkına bile değil" dedi.

Harmancı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Herkese iyi akşamlar diliyorum. Son zamanlarda maalesef adanın her iki yakasında da akıl almaz açıklamalar ve vicdanlarımızın kabul edemeyeceğim uygulamalar ve ciddi stratejik adımlar atılmakta.
Akıl alır gibi değil ama bir milletvekili çıkıyor ve kapıların kapatılmasından bahsedebiliyor, bunun yaratacağı sonuçları ve travmaların farkında bile değil.
Mülkiyet yüzünden bireyler hedef alınıyor, hemen herkesi kapsayacak şekilde tutuklamalar artabilir şeklinde korku yayılıyor, karma evliliklerden doğan çocuklara vatandaşlık verilmiyor, üstüne bir de Schengen süreciyle Yeşil Hat iyice sert bir sınır olacak gibi görünüyor.
Bu gidişat hepimizi sıkıştırıyor, ama çözümsüzlük ve akılsızlık en çok bize zarar veriyor.
Çıkış yolu net: Federal bir çözüm. Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak, eşit iki halkız. Bunu 1960’ta beraber kurduğumuz Cumhuriyet’te kanıtladık. Kapıları kapatmak yerine, müzakere masasına geri dönelim. Mülkiyet meselesini bireysel kavgalarla hukuk ile değil, diplomasi, çözüm ve sonunda adil bir anlaşmayla çözelim.
Karma evliliklerden doğan çocuklar hak ettikleri vatandaşlığı alsın, bu bir insanlık meselesi.
Schengen mi? Bununla beraber sadece birçok Kıbrıslı Türk’ün serbest dolaşım hakkı elinden alınmayacak, aynı zamanda Yeşil Hat boyunca askeri gerginlik de tırmandırılacak. Yeşil Hat’ı duvar yapacağına, köprü haline getirelim.
Bağırıp çağırarak, akıldan uzaklaşarak değil; aklıselim konuşarak, diplomasiyle ilerleyelim. Federal bir Kıbrıs, hem bizim hem çocuklarımızın geleceği için en mantıklı yol.
Unutamayacağımız ve Rumlar’ı da her fırsatta yüzleşmeye zorlamamız gereken tek bir gerçek var, Kıbrıs Cumhuriyeti bizim eşit ortağı olduğumuz ve kurucusu olduğumuz, kalıcı bir çözümün de en büyük anahtarıdır.
Siyaseten, hukuken, ekonomik ve sosyal anlamda hiçbir gerçekliği ve karşılığı olmayan sözde çözüm önerileriyle dünyaya yeterince alay konusu olduk. Abuk subuk söylemlerle masadan kaçan, korku, nefret ve düşmanlığı körükleyen taraf değil; ısrarla masaya ve adil bir barışa çağıran, uluslararası kamuoyunun gözünde meşru hak mücadelesi veren taraf olmamız lazım yeniden."

Benzer haberler

Featured
Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi 13 Eyl 2026 21:50 Guterres'ten yapay zekâ uyarısı 13 Eyl 2026 21:41 Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi 13 Eyl 2026 21:38 Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti 13 Eyl 2026 21:32 Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli” 13 Eyl 2026 21:18 Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır" 13 Eyl 2026 20:57 Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” 13 Eyl 2026 20:50 Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte 13 Eyl 2026 20:09 Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" 13 Eyl 2026 20:05