Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“ Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı” Üstel  “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız  kalmasına izin vermeyeceğiz” Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor" FODER'de yeni yönetim belirlendi Üstel “Dört yıla dört hastane sığdırdık” Dışişleri Bakanlığı "Fransız yargısı nezdindeki hukuk yolları henüz tüketilmedi" Erhürman "Güneyde saldırıya uğrayan vatandaşımıza ilişkin gelişmeleri yakıdan takip ediyoruz" Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor Larnakalılar İskele’de buluştu incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir" Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı Kutlu Adalı anılacak KTSYD’de “Yapay Zeka ve Spor Haberciliği” semineri verilecek ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti PSC’nin "NATO 42-7 maddesinin üzerindedir" kararı Güney Kıbrıs'ın beklentilerini boşa çıkardı Akansoy’un Geothe Enstitüsü’nde yaptığı konuşma Alithia’da manşet Akdeniz'de deprem meydana geldi! Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“ Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı” Üstel  “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız  kalmasına izin vermeyeceğiz” Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor" FODER'de yeni yönetim belirlendi Üstel “Dört yıla dört hastane sığdırdık” Dışişleri Bakanlığı "Fransız yargısı nezdindeki hukuk yolları henüz tüketilmedi" Erhürman "Güneyde saldırıya uğrayan vatandaşımıza ilişkin gelişmeleri yakıdan takip ediyoruz" Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor Larnakalılar İskele’de buluştu incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir" Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı Kutlu Adalı anılacak KTSYD’de “Yapay Zeka ve Spor Haberciliği” semineri verilecek ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti PSC’nin "NATO 42-7 maddesinin üzerindedir" kararı Güney Kıbrıs'ın beklentilerini boşa çıkardı Akansoy’un Geothe Enstitüsü’nde yaptığı konuşma Alithia’da manşet Akdeniz'de deprem meydana geldi!
Dolar
Euro
Sterlin

'Harmancı ile ortak hedefimiz daha iyi ve güzel bir Lefkoşa'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

'Harmancı ile ortak hedefimiz daha iyi ve güzel bir Lefkoşa'
Tünay MERTEKCİ

Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile yaptıkları ortak projelerden bahsetti ve “Sayın Harmancı vizyon sahibi genç bir insan, iyi bir arkadaş ve iyi bir aile babasıdır. Kendisiyle ve ailesiyle çok yakın ilişkilerimiz vardır. Sayın Harmancı ile politik ideolojimiz ve düşüncelerimiz farklı olabilir fakat ortak hedefimiz, daha iyi ve daha güzel bir Lefkoşa’dır” diye konuştu.

Yorgacis: Harmancı ile çok yakın ilişkilerimiz var Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancıyla ve genel olarak Kıbrıs Türk toplumuyla ilişkileri üzerinde sorduğumuz soruyu yanıtlayan Yorgacis, “Sayın Harmancı vizyon sahibi genç bir insan, iyi bir arkadaş ve iyi bir aile babasıdır. Kendisiyle ve ailesiyle çok yakın ilişkilerimiz vardır. Sayın Harmancı ile politik ideolojimiz ve düşüncelerimiz farklı olabilir fakat ortak hedefimiz, daha iyi ve daha güzel bir Lefkoşa” şeklinde konuştu. “İşbirliğinin duyulmamasının sebebi, her gün doğru bir iş yaptığımızdandır” Lefkoşa’daki iki toplumlu projeler hakkında da sorularımızı yanıtlayan Yorgacis,  Yıllardır Milia (Bir Mil) atık su tesisinin yönetimiyle ilgili birlikte çalışıldığını belirtti. Yorgacis bunun, Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların günlük işbirliğini yürüten az sayıdaki projelerden biri olduğunu söyledi. Olası hataların halka çok büyük etkilerinin olduğuna dikkat çeken Yorgacis, “Bu işbirliği olayının duyulmamasının sebebi her gün doğru bir iş yaptığımızdandır” şeklinde konuştu. “İki yaratıcı ticaret bölgesi oluşturulacak” “Son zamanlarda üzerinde çalıştığımız ikinci şey ise iki yaratıcı ticaret bölgesinin oluşturulması konusudur” diye konuşan Yorgacis, bunlardan bir tanesinin Kıbrıs’ın güneyindeki eski belediye pazarı bölgesinde diğerinin ise Kıbrıs’ın kuzeyindeki eski belediye pazarı bölgesinde olacağını vurguladı. “Şartlar izin verdiği zaman bu iki ticaret bölgesi mahalleleri birleşecektir” şeklinde konuşan Yorgacis, diğer yeni bir projenin ise Pedieos Parkı hattının Kıbrıs’ın kuzeyine kadar uzanması olduğunu ifade etti. “Planlı bir şekilde ilerliyoruz” “Tabii ki bu hattı ölü bölgeden geçirmeye çalışacağız, bu çok zor ama mücadele edeceğiz” diyen Yorgacis, projelerin hazırlanmasına başlandığını, fon buldukça Avrupalı ortaklarla buluşulduğunu dile getirdi. Planlı bir şekilde ilerlediklerini kaydeden Yorgacis, “Gerekli kaynakları talep etmek ve bulmak için de birlikte çalıştık” dedi. Yorgacis sözlerine, “Vizyonum; Lefkoşa’nın özgürleşmesi ve barışçıl-birleşik çalışmasıdır” diyerek son verdi. (Voice of the Island 2019)  

Benzer haberler

Featured
Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“ 2026-07-05 20:45:02 Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü 2026-07-05 20:07:11 Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı” 2026-07-05 19:46:03 Üstel  “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız  kalmasına izin vermeyeceğiz” 2026-07-05 19:41:05 Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor" 2026-07-05 19:36:03 FODER'de yeni yönetim belirlendi 2026-07-05 19:32:00 Üstel “Dört yıla dört hastane sığdırdık” 2026-07-05 19:27:00 Dışişleri Bakanlığı "Fransız yargısı nezdindeki hukuk yolları henüz tüketilmedi" 2026-07-05 19:21:22 Erhürman "Güneyde saldırıya uğrayan vatandaşımıza ilişkin gelişmeleri yakıdan takip ediyoruz" 2026-07-05 19:13:00