Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor" ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş Nöbetçi eczaneler (18 Haziran 2026) Güney Kıbrıs'ta Yeni Meclis göreve başladı İncirli "Gençler, belirsiz değil güven ve refah içinde bir geleceği hak ediyor" Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor" ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş Nöbetçi eczaneler (18 Haziran 2026) Güney Kıbrıs'ta Yeni Meclis göreve başladı İncirli "Gençler, belirsiz değil güven ve refah içinde bir geleceği hak ediyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Harmancı: Geciken adalet, adalet değildir

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Harmancı: Geciken adalet, adalet değildir

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancı,  2011-2012 döneminde fonksiyonlarını yerine getiremeyen bir belediye haline getirilen LTB’yi, bankalar ve piyasaya olan borçlarından arındırıp, yatırım yapabilen ve hizmet verebilen bir belediye haline getirdiklerini vurguladı.

Harmancı, “Çalışma barışını sağladık. Hem yönetim, hem çalışan artık ileriye bakabiliyor” dedi. Ofisinden yapılan açıklamaya göre Harmancı,  belediyenin batırılmış döneminden sorumlu yönetimle ilgili neler yapıldığı sorusuyla çok sık karşılaştığını kaydederek, LTB’nin kendi iç disiplin soruşturmasını yaptığını ve söz konusu dönemin başkanına dava açtıklarını ifade etti. Harmancı, kamu davasının yürütülebilmesi için polis ve Savcılık raporlarının tamamlanması gerektiğini, ancak polisteki dosyanın 2015’ten bu yana hâlâ tamamlanmadığını kaydederek, “Geciken adalet, adalet değildir” ifadelerini kullandı. Harmancı, seçim çalışmaları kapsamında dün öğleden sonra Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS) ziyaret etti. Mehmet Harmancı, gerek kadın hakları, gerekse çocuk hakları konusunda attıkları adımların, engelsiz bir Lefkoşa yaratma adına gösterdikleri çabanın aslında her şeyin parayla olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Sendikalar ve sivil toplum örgütleriyle, iş birliği ve uyum içinde bir belediye olduklarının altını çizen Harmancı, LTB’yi ayaklarının üzerine kaldırıp prestijini geri kazandırdıkları gibi yeni dönemde Lefkoşa’yı hep beraber ileriye taşıyacaklarını ifade etti. Harmancı,  belediye başkanlığı seçiminde Toplumcu Demokrasi Partisi yanında, Cumhuriyetçi Türk Partisi, Yeni Kıbrıs Partisi ve Bağımsızlık Yolu’nun adaylığına verdiği destekle toplumun özlediği bir sinerji yakalandığını vurguladı. Kaynak: TAK  

Benzer haberler

Featured
“Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi 2026-06-18 18:45:00 Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" 2026-06-18 18:32:00 YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi 2026-06-18 17:57:00 Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor 2026-06-18 17:51:00 Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” 2026-06-18 17:32:00 Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak 2026-06-18 17:27:00 Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak 2026-06-18 17:10:00 Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! 2026-06-18 16:59:00 KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak 2026-06-18 15:52:00