Hamaney “ABD ile yapılan mutabakatı çekincelere rağmen onayladım”

Voice Kıbrıs Haber
İran lideri Mücteba Hamaney, İran ile ABD arasında varılan mutabakatı çekincelere rağmen onayladığını belirterek, ileride yüz yüze gerçekleştirilecek müzakerelerin ABD'nin görüşlerinin kabul edileceği anlamına gelmediğini bildirdi.
İran liderinin sosyal medya hesaplarından, Hamaney’in, ABD ile İran arasında varılan mutabakata ilişkin açıklaması yayımlandı.
Hamaney, mutabakat zaptında dile getirilen hususların gerçekleşmesinin beklenildiğini kaydederek, “İleride yüz yüze gerçekleştirilecek müzakereler, düşmanın görüşlerinin kabul edileceği anlamına gelmiyor.” dedi.
ABD ile görüşmeler konusunda farklı bir görüşe sahip olduğunu vurgulayan Hamaney, ancak Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı sıfatıyla İran halkının ve “direniş cephesinin” haklarının korunacağına ve ABD’nin aşırı taleplerine boyun eğmeyeceğine dair garanti vermesinin ve sorumluluk üstlenmesinin ardından mutabakatın imzalanmasına onay verdiğini ifade etti.
İran lideri, sürecin bu noktaya varmasında İranlı yetkililerin iyi niyetle çabaladıklarını ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın çaresizlikten her yolu denediğini savundu.
Benzer haberler
Dünya
Trump barış masasına dönüyor: Putin ve Zelenski'ye yeni teklif yolda
Nepal'deki faciada bilanço giderek ağırlaşıyor
Donmuş gök cisminin kuyruklu yıldıza dönüşümü ilk kez görüntülendi
BM'den dünya haritası için dikkat çeken karar
Nepal'deki selin ardından tünelde 9 gün mahsur kalan 2 işçi kurtarıldı
İngiltere'den halka acil durum uyarısı: "El Nino nedeniyle evinizde erzak depolayın"
2027’ye kadar El Nino etkisi: Milyonlarca kişi risk altında
78 ton altın bir günde yer değiştirdi
New York’ta ilkokul ve ortaokul öğrencilerine derste yapay zeka yasağı


