Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür" Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi Filenin Sultanları final için sahaya çıkacak Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı CTP “Elektrik enerjisindeki plansızlık halkı kesintilere ve yüksek maliyetlere mahkum etti” Emirzadeoğluları “Sanayi bölgelerinde gerçek sanayiciye yer kalmadı” Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü: Lokman Hacıhasanoğlu kurtarılamadı Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi KTAMS'tan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde eylem uyarısı Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yarın yer yer sağanak bekleniyor! CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi Fidan, Holguin ile görüştü Nöbetçi eczaneler (24 Temmuz 2026) Atan “Nisan ayı ek mesai ödemeleri 31 Temmuz’a kadar yapılmazsa demokratik ve hukuki adımlar atacağız” Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür" Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi Filenin Sultanları final için sahaya çıkacak Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı CTP “Elektrik enerjisindeki plansızlık halkı kesintilere ve yüksek maliyetlere mahkum etti” Emirzadeoğluları “Sanayi bölgelerinde gerçek sanayiciye yer kalmadı” Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü: Lokman Hacıhasanoğlu kurtarılamadı Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi KTAMS'tan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde eylem uyarısı Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yarın yer yer sağanak bekleniyor! CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi Fidan, Holguin ile görüştü Nöbetçi eczaneler (24 Temmuz 2026) Atan “Nisan ayı ek mesai ödemeleri 31 Temmuz’a kadar yapılmazsa demokratik ve hukuki adımlar atacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

"Haklarımıza karşı yapılan bir saldırıdır”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Haklarımıza karşı yapılan bir saldırıdır”

UniteCyprusNow, “Corona virüsüne karşı önlem alındığı gerekçesiyle Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin yedi geçiş noktasından dördünü kapama kararı alması hem zekamıza hem de haklarımıza karşı yapılan bir saldırıdır” dedi.

UniteCyprusNow yaptığı yazılı açıklamada, Kuzeyde tek bir Corona virus vakasına rastlanmadığını, virüslerin günlerce farkedilmeden bulaştırılabildiğini ve bir virüsün geçmek için belirli geçiş noktası seçmediği belirtildi. İtalya, Yunanistan ve diğer AB ülkelerinde vakaların bildirildiği ama bu ülkelerden gelen kimsenin giriş yaparken control edilmediğini hatırlatan UniteCyprusNow, geçiş kapılarına yeterli sayıda eleman istihdam edileceği bahanesinin de mantıklı olmadığını söyledi. UniteCyprusNow açıklamasına şöyle devam etti; “Bu karar Yeşil Hat üzerinden geçiş yapan insanları taciz etmeyi amaçlamakta ve AB tüzüklerine de ihlal teşkil etmektedir. Yeşil Hat Tüzüğü’ne göre böylesi önlemleri alma konusunda AB Komisyonu yetkilidir. Bu karar, her iki toplum arasındaki ilişkileri artırma yönünde çağrıda bulunan son BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla da çelişmektedir. Bizce bu statükonun, hatta daha da kötüsü bölünme isteyenlerin, bir başka tepkileri ölçme girişimidir. Elbette ki Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti virüse karşı önlem almalıdır. Ama adamızdaki tüm insanların faydasına olacak şekilde yapılması gereken şey tek taraflı karar almak değildir. Yapılması gereken, bu tehdide karşı mücadele etmek için Sağlık Teknik Komitesi’nin yetkilendirilmesidir. Çünkü bu tehdit sınır veya geçiş noktası tanımamaktadır. Böylesi krizler bu adada birlikte yaşamak durumda olduğumuzu net olarak hatırlatmaktadır. Ortak sorunlar ve tehditlere karşı işbirliği içinde birlikte hareket etmeli ve birleşik bir gelecek fikrini aklımızdan çıkarmamalıyız” (TAK)

Benzer haberler

Featured
Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu 2026-07-24 21:05:40 Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek 2026-07-24 21:00:22 Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür" 2026-07-24 20:45:12 Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi 2026-07-24 20:38:36 Filenin Sultanları final için sahaya çıkacak 2026-07-24 20:33:35 Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı 2026-07-24 20:27:06 CTP “Elektrik enerjisindeki plansızlık halkı kesintilere ve yüksek maliyetlere mahkum etti” 2026-07-24 20:22:00 Emirzadeoğluları “Sanayi bölgelerinde gerçek sanayiciye yer kalmadı” 2026-07-24 20:13:32 Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı 2026-07-24 19:45:53