Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Tarihi Cumhurbaşkanlığı binası sanat ve kültür merkezine dönüştürülüyor Üstel "Güvenlik algıyla değil, rakamlarla ölçülür, gerçek açıktır ülkemiz güvendedir" İranlı yetkiliden Trump'a "Hürmüz Boğazı konusundaki blöfler yerine kendi güvenliğinden endişelen" Öztürkler “Kişisel beklenti içinde olmadan ülkeye hizmet amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor” Nöbetçi eczaneler (16 Ağustos 2026) Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını yaşanıyor Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed tutanaklarında İkamet izinsiz şahıslar tutuklandı En son hava durumu tahminleri (16 Ağustos 2026) Yayıncıların yüzüne bakmadığı roman Netflix'de zirveye yerleşti ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor Kediden kuduz geçer mi? Tarihi Cumhurbaşkanlığı binası sanat ve kültür merkezine dönüştürülüyor Üstel "Güvenlik algıyla değil, rakamlarla ölçülür, gerçek açıktır ülkemiz güvendedir" İranlı yetkiliden Trump'a "Hürmüz Boğazı konusundaki blöfler yerine kendi güvenliğinden endişelen" Öztürkler “Kişisel beklenti içinde olmadan ülkeye hizmet amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor” Nöbetçi eczaneler (16 Ağustos 2026) Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını yaşanıyor Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed tutanaklarında İkamet izinsiz şahıslar tutuklandı En son hava durumu tahminleri (16 Ağustos 2026) Yayıncıların yüzüne bakmadığı roman Netflix'de zirveye yerleşti ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor Kediden kuduz geçer mi?
Dolar
Euro
Sterlin

'Hakkınızı sonuna kadar savunmaya kararlıyız'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Hakkınızı sonuna kadar savunmaya kararlıyız'
Reklam

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Biz, Kıbrıs'ta yaşayanlarla sadece 1974'te tanışmış değiliz, akrabalığımız ve hukukumuz 1571'e kadar gidiyor." dedi.

Dün KKTC’de temaslarda bulunan Bakan Dönmez, öğleden sonra Değirmenlik köyündeki Camialtı Mahallesi Muhtarlığı önünde düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Etkinliğe, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da katıldı. Dönmez, burada yaptığı konuşmada, temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ersin Tatar tarafından kabul edildiğini, ardından Bakan Taçoy ile Başbakan Tatar'ın da yer aldığı bir değerlendirme toplantısına katıldığını söyledi. Kıbrıs'ın Türkiye için önemine değinen Dönmez, şöyle konuştu: "Biz, Kıbrıs'ta yaşayanlarla sadece 1974'te tanışmış değiliz, akrabalığımız ve hukukumuz 1571'e kadar gidiyor. Siz üzüldüğünüzde biz üzülüyoruz, siz sevindiğinizde biz de mutlu oluyoruz. Ortak tasa, kıvanç ve gelecek bizi birleştiriyor. Bugüne kadar biz sizin yanınızda olduk, endişe etmeyin bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hakkınızı, hukukunuzu ve menfaatlerinizi sonuna kadar savunmaya kararlıyız." Bakan Dönmez, Doğu Akdeniz'de doğal kaynakların paylaşımıyla ilgili tartışmaların devam ettiğinin altını çizerek, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, adeta adanın tek hâkimi kendisiymiş gibi davrandığını söyledi. Doğu Akdeniz'in artık bir milli mesele haline geldiğini vurgulayan Dönmez, bunun sadece KKTC açısından değil Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 80 milyonu aşkın vatandaş tarafından da milli mesele olarak görüldüğünü bildirdi. Barışın kolay kazanılmadığını dile getiren Dönmez, şöyle devam etti: "Barışı ve huzur ortamını sürdürmek de en az o kadar zor. Bu topraklarda yaşayan soydaşlarımız barışın hâkim olması için birçok mücadele verdi. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize de hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. İnşallah bu toplum bir daha o günleri yaşamaz. Onun için bizim bilinçli olmamız lazım, birlik ve beraberliğimizi bozmadan bu ortak vizyona hep birlikte yürümek durumundayız. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan akrabalarınız ve soydaşlarınız olarak bu kutsal yürüyüşünüzde yine arkanızda olacağız. Sizin de bizim dert, tasa ve vizyonumuzla birlikte aynı amaca inandığınıza yürekten inanıyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın inşallah." (TAK)

Benzer haberler

Featured
Tarihi Cumhurbaşkanlığı binası sanat ve kültür merkezine dönüştürülüyor 16 Ağu 2026 11:15 Üstel "Güvenlik algıyla değil, rakamlarla ölçülür, gerçek açıktır ülkemiz güvendedir" 16 Ağu 2026 11:06 İranlı yetkiliden Trump'a "Hürmüz Boğazı konusundaki blöfler yerine kendi güvenliğinden endişelen" 16 Ağu 2026 10:32 Öztürkler “Kişisel beklenti içinde olmadan ülkeye hizmet amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor” 16 Ağu 2026 10:11 Nöbetçi eczaneler (16 Ağustos 2026) 16 Ağu 2026 09:50 Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını yaşanıyor 16 Ağu 2026 09:41 Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed tutanaklarında 16 Ağu 2026 09:34 İkamet izinsiz şahıslar tutuklandı 16 Ağu 2026 09:20 En son hava durumu tahminleri (16 Ağustos 2026) 16 Ağu 2026 09:07