Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu KIB-TEK açık artırma usulü muhtelif hurda kablo satışı yapacak Erdoğan "Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır" Trump "Türkiye Erdoğan liderliğinde askeri açıdan çok güçlü ülke haline geldi" BM Genel Sekreteri, liderlerin Kıbrıs sürecindeki olumlu angajmanını memnuniyetle karşıladı Nöbetçi eczaneler (7 Temmuz 2026) Gazimağusa Belediyesi turizm zabıtaları Glapsides ve Palm Beach'de göreve başladı Bir haftada 62 kaza meydana geldi, 29 kişi yaralandı! Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için toplanacak NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür" Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu KIB-TEK açık artırma usulü muhtelif hurda kablo satışı yapacak Erdoğan "Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır" Trump "Türkiye Erdoğan liderliğinde askeri açıdan çok güçlü ülke haline geldi" BM Genel Sekreteri, liderlerin Kıbrıs sürecindeki olumlu angajmanını memnuniyetle karşıladı Nöbetçi eczaneler (7 Temmuz 2026) Gazimağusa Belediyesi turizm zabıtaları Glapsides ve Palm Beach'de göreve başladı Bir haftada 62 kaza meydana geldi, 29 kişi yaralandı! Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için toplanacak NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür"
Dolar
Euro
Sterlin

Haftaya ifade verecek...

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Haftaya ifade verecek...

Facebook'un kurucusu veri skandalı ile ilgili 11 Nisan'da Kongre'nin 'enerji ve ticaret komisyonu'na ifade verecek.

Sosyal medya devi Facebook, 50 milyon kullanıcıya ait verilerin siyasi danışmanlık şirketlerinin eline geçtiğinin ortaya çıkması sonrası tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Son haftalarda ciddi maddi ve manevi kayba uğrayan Facebook'un kurucusu  Mark Zuckerberg konu ile ilgili ifade verecek.  Facebook'un kurucusu veri skandalı ile ilgili 11 Nisan'da Kongre'nin 'enerji ve ticaret  komisyonu'na ifade verecek.    İNGİLTERE'NİN ÇAĞRISINI KABUL ETMEDİ   Veri skandalının ortaya çıkmasından sonra özür mesajı yayınlayan  Zuckerberg  İngiltere parlamentosunun ifade çağrısını ise reddetmiş, şirket, İngiltere parlamentosunun sorularını yanıtlamak üzere üst düzey bir yöneticinin bu ülkeye gönderileceğini açıklamıştı.   Veri skandalı haberi ile gündemden düşmeyen Facebook'un değeri bu haberin ortaya çıkmasının ardından milyarlarca dolar düştü. Ancak belki de Facebook'un uğradığı en büyük zarar marka değeri oldu. Zira veri ihlali iddiaları sonucu sosyal medyada başlatılan 'Delete Facebook' (Facebook'u silin) kampanyası uzun süredir gündemden düşmüyor. Söz konusu kampanyaya 2012 yılında uygulamayı Facebook'a satan  WhatsApp'ın  kurucusu Brian Acton da destek vermişti.  
Twitter'daki  takipçilerinin yoğun isteği üzerine 46 yaşındaki milyarder girişimci 2 buçuk milyondan fazla takipçisi bulunan Tesla ve SpaceX’in resmi Facebook hesaplarını silmişti
Twitter'daki  takipçilerinin yoğun isteği üzerine 46 yaşındaki milyarder girişimci 2 buçuk milyondan fazla takipçisi bulunan Tesla ve SpaceX’in resmi Facebook hesaplarını silmişti
ELON MUSK'TAN KAMPANYAYA DESTEK   Söz konusu kampanyaya destek veren bir başka isim de teknoloji dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Elon Musk. Musk, kullanıcılarından gelen çağrı üzerine şirketlerinin Facebook sayfalarını kapatma kararı alıp, bunu Twitter hesabından kamuoyu ile paylaşmıştı.   CAMBRİDGE ANALYTİCA'NIN CEO'SU GÖREVDEN ALINDI   Sosyal medya devi Facebook'ta çok sayıda hesaba erişim sağlayarak veri ihlalinde bulunduğu öne sürülen veri analiz şirket Cambridge Analytica'nın CEO'su Nix'e  skandalın ortaya çıkmasından sonra görevden el çektirildi.     "VERİLERİ TRUMP LEHİNE KULLANDIK"   Facebook'tan kişisel verileri izinsiz şekilde aldığı öne sürülen analiz şirketinin en tepedeki yöneticisine ait gizli çekilen görüntüler, verilerin ABD başkanlık yarışında Trump'ın lehine kullanıldığını ortaya koydu.

Benzer haberler

Teknoloji
ABD'de yeni ev robotu tanıtıldı: Çamaşır katlıyor, yatak topluyor 2026-07-03 14:14:18 ABD'de yapay zeka kaynaklı istihdam kaybı rekor seviyeye ulaştı 2026-07-01 12:50:38 İnsansı robotlardan tarihi sınav: 60 bin görev, yüzde 99,99 başarı 2026-07-01 08:52:06 Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında 2026-06-27 11:46:43 Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek 2026-06-27 09:38:13 Kaspersky, yeni siber saldırı kampanyası tespit etti 2026-06-25 20:59:00 Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti 2026-06-25 18:50:00 OpenAI ilk özel yapay zeka çipini duyurdu: ChatGPT artık daha verimli çalışacak 2026-06-25 09:35:00 WhatsApp’ta yeni dönem: Mesajlaşma uygulaması Hintli girişimciye emanet 2026-06-24 08:52:00