Haftalık denetimlerde iki ürün imha edildi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, gıda denetimlerinde bir yerli bir de ithal üründe limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilip, ürünlerin imha edildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 28 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında ithal ve yerli ürünlerden alınan numunelerin Devlet Laboratuvarında pestisit analizleri yapıldı.
İthal ürünlerde analizi yapılan 39 numunenin 38’i temiz çıkarken, Svs Tic. Ltd’e ait “Elma Galada” limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı ürün imha edildi.
Yerli ürünlerde analizi yapılan 11 numunenin 10’u temiz çıkarken, Mağusa’da üretim yapan Ali Gürbüz’e ait “Hıyarda” limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi ve ürün üreticinin isteği doğrultusunda imha edildi.
Benzer haberler
Featured
ABD ile İran arasında 'yasak bölge' gerilimi
Polonya'da robotlar yapay zekaya karşı protesto düzenledi: İş yerlerini koruyun
Instagram'da yeni dolandırıcılık yöntemi: Sahte telif şikayetleri
Kraliyetten Harry ve Meghan'a resmi sınır: Sade vatandaş muamelesi görecekler
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Eylül 2026)
Fransa'da Renoir Müzesi'nde soygun: Tahmini değeri 9 milyon euro olan tablolar çalındı
Yılın futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülü için adaylar açıklandı
İngiltere'de uçuşlar aksadı
Üstel Ankara temasları çerçevesinde Fidan ile bir araya geldi


