Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu “OKB-OKB” adlı oyunun prömiyerini Mersin’de gerçekleştirdi

Voice Kıbrıs Haber
Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu “OKB-OKB” adlı oyunun prömiyerini Mersin’de gerçekleştirdi.
Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine kültür sanat etkinliklerine katılan Şehir Tiyatrosu, perşembe günü Mezitli Kültür Merkezi’nde sahne aldı.
Oyunda OKB’nin (Obsesif-Kompulsif Bozukluk) grup terapisi üzerinden tedavi yöntemi 6 OKB hastası üzerinden aktarılıyor.
Oyunda birbirlerinin takıntılarını gören hastalar, birbirleriyle kaynaşıp tanışır.
Bir süre sonra ortamdaki hastalar birbirinden güç alarak yaşama bağlanmayı öğrenir.
Grup tedavisi böylelikle başarıya ulaştır.
Laurent Baffie'nin yazdığı ve Jale Dinarlı'nın yönettiği oyununun, sahne amirliğini Şerife Hilkat Manicioğlu, ses-ışık efektini de Seylan Bolçocuk Zeybek üstlendi.
Güzelyurt Belediye Meclis Üyesi Hasan Kalkanlı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, gecenin sonunda karşılıklı hediye ve plaket takdiminde bulundu.
Benzer haberler
Featured
Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var”
Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026)
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı
Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor
Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor
Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti!
Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi


