Guterres'ten 2. takviye doz Covid-19 aşısı yapılan ülkelere tepki

Voice Kıbrıs Haber
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kovid-19'a karşı ikinci takviye doz aşı yapılan yüksek gelirli ülkelere ''insanlığın üçte biri aşılanmadı'' sözleriyle tepki gösterdi.
Guterres, düşük ve orta gelirli ülkelere Kovid-19 aşısı sağlamak için oluşturulan GAVI COVAX AMC aşı ittifakı zirvesine gönderdiği video mesajda, Kovid-19'a karşı ikinci takviye doz aşı yapılmaya başlanan ülkeleri eleştirdi.
Salgının bitmekten çok uzak olduğunu ve dünya genelinde her gün 1,5 milyon vaka kaydedildiğini belirten Guterres, vatandaşlarına Kovid-19'a karşı ikinci takviye dozları yapan yüksek gelirli ülkelere ''insanlığın üçte biri aşılanmadı'' sözleriyle tepki gösterdi.
Guterres, bu durumun dünyadaki eşitsizliğin acımasız bir göstergesi olduğunu belirterek, asıl sorunun yeni bir varyantın daha ortaya çıkıp çıkmayacağı değil ne zaman ortaya çıkacağı olduğunu söyledi.
Antonio Guterres, hükümetlere ve ilaç şirketlerine aşının sadece zengin ülkelere değil her yerde ve herkese dağıtılması çağrısında bulundu.
Benzer haberler
Dünya
İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir"
Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı
Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı!
ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı
Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı"
Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi
Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu


