Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"Erhürman’ın ortaya koyduğu dört ayaklı çözüm metodolojisini CTP olarak destekliyoruz" 14. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması yeniden düzenlenecek Ataoğlu “Bundan sonra da olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz” Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine! Şahali “30 okulun içinde Eğitim Bakanlığı’nın 30 kuruşu yoktur” Çavuş “Alın bunu bitirin desek bitiremezsiniz. Suyu bitiremediğiniz gibi…” Meclis’te “hükümetin icraatları ve seçim tarihi” gündem oldu Arıklı “Bize göre 5+1 için zemin yok, olması da mümkün değil” Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi toplandı Özersay “Türkiye iki devletli çözüm arayışını sürdürüyor” Dr. Suat Günsel Girne İlkokulu, mezunlarını törenle uğurladı Çeler “Hodri meydan altı ay sonrasına çekilmez” Kamuda çalışan geçici personelle ilgili yasa önerisi komitede onaylandı Brent petrolün varil fiyatlarında son durum Dünya, ABD'de gol atan İranlı futbolcunun sevincini konuşuyor Trump "Ben olmasaydım İsrail olmazdı" Çeler “Vatandaşlar, siyasetçilerle aralarındaki uçurumun kapanmasını istiyor” İnanıroğlu "Girne Anafartalar Lisesi'nde yaşanan olaya ilişkin iddilar gerçeği yansıtamamaktadır" Siyasi Partiler Konseyi tamamlandı Stefanu’ya göre Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü “tek tehlike kaynağı” "Erhürman’ın ortaya koyduğu dört ayaklı çözüm metodolojisini CTP olarak destekliyoruz" 14. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması yeniden düzenlenecek Ataoğlu “Bundan sonra da olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz” Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine! Şahali “30 okulun içinde Eğitim Bakanlığı’nın 30 kuruşu yoktur” Çavuş “Alın bunu bitirin desek bitiremezsiniz. Suyu bitiremediğiniz gibi…” Meclis’te “hükümetin icraatları ve seçim tarihi” gündem oldu Arıklı “Bize göre 5+1 için zemin yok, olması da mümkün değil” Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi toplandı Özersay “Türkiye iki devletli çözüm arayışını sürdürüyor” Dr. Suat Günsel Girne İlkokulu, mezunlarını törenle uğurladı Çeler “Hodri meydan altı ay sonrasına çekilmez” Kamuda çalışan geçici personelle ilgili yasa önerisi komitede onaylandı Brent petrolün varil fiyatlarında son durum Dünya, ABD'de gol atan İranlı futbolcunun sevincini konuşuyor Trump "Ben olmasaydım İsrail olmazdı" Çeler “Vatandaşlar, siyasetçilerle aralarındaki uçurumun kapanmasını istiyor” İnanıroğlu "Girne Anafartalar Lisesi'nde yaşanan olaya ilişkin iddilar gerçeği yansıtamamaktadır" Siyasi Partiler Konseyi tamamlandı Stefanu’ya göre Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü “tek tehlike kaynağı”
Dolar
Euro
Sterlin

"Guterres memontumu üçlü görüşme için değerlendirmek istiyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Guterres memontumu üçlü görüşme için değerlendirmek istiyor"

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kıbrıslı Rum Lider  Nikos Anastasiadis’in, gayriresmî bir üçlü görüşmeye hazır oldukları yönündeki olumlu mesajlarından cesaretlendiği ve liderlerin New York’ta olacak olması momentumunu değerlendirmek istediği haber verildi.

Fileleftheros, “Momentum Değerlendirilecek… BM Genel Sekreteri Başarı Perspektifi Düşük Olsa Da İki Liderle Görüşmek İstiyor” başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Tatar-Genel Sekreter Guterres- Anastasiadis üçlü görüşmesi, Eylül’ün son haftasında New York’ta gerçekleşecek olsa da iki tarafın savunduğu tezler nedeniyle, sonucunun kestirilemeyeceğini yazdı.

ANASTASİADİS ORTAK AÇIKLAMA HEDEFLİYOR

Habere göre Kıbrıslı Rum Lider New York’taki üçlü görüşmeden, tıpkı Anastasiadis-Akıncı görüşmesinin Crans Montana müzakerelerini gündeme getirdiği 2017’de olduğu gibi, müzakerelerin yeniden başlamasına yardımcı olacak bir ortak açıklama elde etmeyi hedefliyor.

Gazete, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Genel Sekreter ile ortak görüşmeyi kabul etme sebebinin, “diyaloğa olumsuz yaklaşmakla suçlanmamak” kaygısı olduğunun ve 18 Eylül’de New York’a iki devlet çözümü fikrini lanse etmek hedefiyle gideceğinin açıkça görüldüğünü yazdı.

İki tarafın bu birbirinden farklı tezleriyle, somut bir hedefte birleşmelerinin çok zor, hatta imkânsız değerlendirildiği belirtilen haberde, BM Genel Sekreteri’nin yaklaşımının, Tatar ve Anastasiadis’le yapmayı planladığı görüşmenin sonucu konusunda belirleyici olacağına inanıldığı kaydedildi.

SPEHAR ANASTASİADİS’E VEDA ETTİ

Fileleftheros’a göre Ada’daki görev süresi dolan Genel Sekreter’in Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar dün Anastasiadis’e veda ziyaretinde bulundu. Spehar, bir saatten fazla süren ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Kıbrıs sorununun mümkün olan en kısa sürede çözülmesi temennisinde bulundu. Genel Sekreter’in pes etmek niyetinde olmadığı açıklamasını hatırlatan Spehar, “Kıbrıslıların da pes etmemesini dilerim” dedi. Spehar’ın pazartesi günü de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a veda ziyaretinde bulunmak üzere KKTC’ye geleceği kaydedildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın İzmir’de bir sempozyumda yaptığı konuşma Rum basınında yorumlu başlıklarla yer buldu.

Alithia, ikinci manşet olarak aktardığı haberi “Tatar Sınırları Aştı, Kıbrıs’ın Türkiye’ye Devrini İstiyor… Adam Çıldırdı” başlığıyla aktarıldı.

Fileleftheros, “Ersin Tatar’dan Milliyetçi Hezeyan” ve Haravgi “’Kıbrıs Osmanlı Devleti’ne veya Türkiye’ye Devredilmeli’…  Tatar: ‘Atalarımız 300 Yıldan Fazla Kıbrıs’ı Yönetti’” başlıklarını kullandı.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
"Erhürman’ın ortaya koyduğu dört ayaklı çözüm metodolojisini CTP olarak destekliyoruz" 2026-06-16 15:51:00 14. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması yeniden düzenlenecek 2026-06-16 15:47:00 Ataoğlu “Bundan sonra da olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz” 2026-06-16 15:44:00 Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine! 2026-06-16 15:41:00 Şahali “30 okulun içinde Eğitim Bakanlığı’nın 30 kuruşu yoktur” 2026-06-16 15:36:00 Çavuş “Alın bunu bitirin desek bitiremezsiniz. Suyu bitiremediğiniz gibi…” 2026-06-16 15:31:00 Meclis’te “hükümetin icraatları ve seçim tarihi” gündem oldu 2026-06-16 15:25:00 Arıklı “Bize göre 5+1 için zemin yok, olması da mümkün değil” 2026-06-16 15:16:00 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi toplandı 2026-06-16 15:09:00