Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Guterres, BMGK’yı Arakan konusunda göreve çağırdı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Guterres, BMGK’yı Arakan konusunda göreve çağırdı
Reklam

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, uluslararası topluma, Arakan‘daki kısır döngüye son verecek güçlü bir mesaj gönderme, krizin daha fazla tırmanmasını ve insani bir felaketin yaşanmasını önleme çağrısında bulundu.

Guterres, Myanmar’ın Arakan eyaletindeki şiddet olaylarından duyduğu endişeye ilişkin BM Güvenlik Konseyine mektup gönderdi. Arakan’daki güvenlik, insani durum ve hak ihlallerinin son derece endişe verici olduğunu bildiren Guterres, son beş yılda bölgede “üçüncü büyük şiddet dalgası”nın yaşandığına dikkati çekti. Myanmar güvenlik güçlerince uygulanan gelişigüzel şiddet olaylarından en fazla kadın, çocuk ve yaşlıların etkilendiğini ifade eden Guterres, şunları kaydetti: “Binlerce kişi Bangladeş’e sığındı, bazıları yaralı ve acil insani yardıma muhtaç. Binlercesi sınırda mahsur ve bazıları da kaçmaya çalışırken hayatını kaybetti. Halihazırdaki dehşet verici durum insani bir felakete dönüşerek, Myanmar’ın sınırlarının ötesinde barış ve güvenliği tehlikeye atabilir.” Güvenliğin sağlanmasında asıl sorumluluğun Myanmar hükümetine ait olduğunu belirten Guterres, BM Güvenlik Konseyini de göreve çağırdı. Guterres, şunları belirtti: “Uluslararası toplumun Arakan’daki kısır döngüye son verecek güçlü bir mesaj göndermesi gerekli. Ayrıca uluslararası toplum, krizin daha fazla tırmanmasını önleme sorumluluğunu taşıyor ve insani bir felaketin yaşanmaması için itidal çağrısı yapmalı.” Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü Anthony Lake de yaptığı yazılı açıklamada, 25 Ağustos’tan beri Bangladeş’e kaçan 125 binden fazla Arakanlı mültecinin yüzde 80’inin kadın ve çocuk olduğunu bildirdi. Lake, UNICEF’in Arakan’ın kuzeyine erişimi olmadığı için daha önce psikolojik yardım alan 28 bin çocuğa ve Buthidaung ve Maungdaw bölgelerinde yetersiz beslenme nedeniyle tedavi gören 4 binden fazla çocuğa ulaşamadıklarını ifade etti.

Benzer haberler

Dünya
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi 27 Eki 2026 15:56 AB, dış ülkelerden gelen paketlerden ek ücret alacak 27 Eki 2026 14:52 ABD'de okullarda tablet tartışması büyüyor 27 Eki 2026 13:59 İsveç hükümeti güvenlik nedeniyle ChatGPT ve Claude kullanımını yasakladı 27 Eki 2026 11:27 ABD'deki Kongre ara seçimleri yaklaşırken anketlerdeki tablo netleşiyor 27 Eki 2026 11:10 Rusya, Ukrayna'da Herson yönünde geçici ateşkesi başlattı 27 Eki 2026 10:16