Gürkut "Sözleşmeli personelle ilgili talepler Bakanlığa iletildi"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Özlem Gürkut, kamusal sağlık alanındaki sözleşmeli personelle ilgili taleplerin Sağlık Bakanlığına iletildiğini belirtti.
Gürkut yaptığı yazılı açılamada, "sözleşmeli, mecburi hizmet sözleşmeli ve asistan hekimlerin" çalışma koşulları ve özlük haklarının düzenlenmesiyle ilgili 3 Haziran'da Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek'le yapılan ilk resmi görüşmenin ardından, taleplerini yazılı şekilde Bakanlığa ilettiklerini kaydetti.
Gürkut, Dinçyürek ve Bakanlık yetkilileriyle yapılan görüşmenin "kamu görevlisi statüsünde olmayan hekimlerin çalışma yaşamına ilişkin sorunlarının toplu iş sözleşmesiyle"çözülmesine yönelik sürecin önemli bir aşaması olduğunu söyledi.
Gürkut, sendikanın üyelerinin hakları ve çalışma koşullarını iyileştirmek için yapıcı bir anlayışla ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz”
AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası
İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında”
Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı
İstanbul Adalar'da peş peşe depremler
Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi
GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı
Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı
Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak


