Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Dev-İş “Arhun'un sözleri somut gerçeklikten tamamen uzak” Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti Okan Dağlı'nın “Yirmi Üç Asırlık Kent Mağusa” kitabı tanıtıldı Gazimağusa'da bulunan Sakarya kavşağındaki çalışmalar tamamladı Avcıoğlu "Petrol fiyatları düştü, akaryakıta İndirim neden yapılmıyor?" Petrol fiyatları savaş öncesi seviyesine geriledi Üstel “Uluslararası standartlarda yeni spor kompleksi için proje süreci başlatıldı” Sürücülerin dikkatine: Hamitköy'de yarın asfaltlama yapılacak Varol "Maliye Bakanlığı hak sahibi kişileri mağdur etti ve hatalı davrandı" Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı KTAMS “Geçici ve sözleşmeli personelin sınavsız üst kademe yöneticisi atanması kabul edilemez” Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Dev-İş “Arhun'un sözleri somut gerçeklikten tamamen uzak” Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti Okan Dağlı'nın “Yirmi Üç Asırlık Kent Mağusa” kitabı tanıtıldı Gazimağusa'da bulunan Sakarya kavşağındaki çalışmalar tamamladı Avcıoğlu "Petrol fiyatları düştü, akaryakıta İndirim neden yapılmıyor?" Petrol fiyatları savaş öncesi seviyesine geriledi Üstel “Uluslararası standartlarda yeni spor kompleksi için proje süreci başlatıldı” Sürücülerin dikkatine: Hamitköy'de yarın asfaltlama yapılacak Varol "Maliye Bakanlığı hak sahibi kişileri mağdur etti ve hatalı davrandı" Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı KTAMS “Geçici ve sözleşmeli personelin sınavsız üst kademe yöneticisi atanması kabul edilemez”
Dolar
Euro
Sterlin

Gürcafer “Fransız Mahkemesi, Rum tarafının siyasi tutuklama girişimlerini boşa çıkardı”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Gürcafer “Fransız Mahkemesi, Rum tarafının siyasi tutuklama girişimlerini boşa çıkardı”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, İran uyruklu bir kişi hakkında, Fransa’da görülen davada Kıbrıs Rum yönetiminin iade ve kararın iptali yönündeki tüm girişimlerinin reddedildiğini, siyasi tutuklama girişiminin boşa çıkarıldığını kaydetti.

Gürcafer, Rum basınının önde gelen yayın organlarından Philenews’te yayımlanan habere atıfla yaptığı açıklamada, İran uyruklu Behdad Jafari hakkında Fransa’da verilen “iade etmeme” kararının değişmediğinin ve Kıbrıs Rum yönetiminin bu karara karşı yaptığı iptal, bozma başvurusunun da Fransız makamlarınca kabul edilmediğinin, bizzat Kıbrıs Rum tarafınca kamuoyuna duyurulduğunu vurguladı.

Philenews’te yer alan bilgilere göre, “Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi 10 Aralık’ta verdiği kararında, Avrupa Birliği hukukunun Kıbrıs Cumhuriyeti’nin etkin kontrolü altında olmayan bölgelerde uygulanamayacağı” gerekçesiyle iade talebini reddettiğini belirten Gürcafer, “Fransız makamları, Kıbrıs Rum Adalet Bakanlığı’nın kararı iptal ettirme yönündeki talebine de, ‘yasanın yanlış uygulanması’ gibi bir durum bulunmadığını belirterek kapıyı tamamen kapattı” dedi.

Gürcafer, bu durumun son derece kritik olduğuna işaret ederek, “Rum basınının kullandığı hayal kırıklığı, siyasi yansımalar ve yetki sorgulaması ifadeleri, aslında bu davaların hukuki değil siyasi nitelikte yürütüldüğünü açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

KTİMB Başkanı Gürcafer, Fransız mahkemesinin gerekçeli kararı ile iptal talebinin reddedilmesinin, aynı gerekçelere dayanılarak, “Ne yapana ne de alana” yönelik yeni uluslararası tutuklama girişimlerinin hukuken mümkün olmadığını ortaya koyduğunu belirtti.

Gürcafer, “Bu tespit yalnızca bizim değil, bizzat Kıbrıs Rum tarafının kendi basınında yer alan haberlerle de teyit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

-Kıbrıs Rum liderliğine çağrı

Gürcafer, Kıbrıs Rum tarafında söz konusu kararın Apostolides ve Simon Aykut davalarıyla çelişki yarattığının tartışıldığını hatırlatarak, bunun Kıbrıs Cumhuriyeti’nin etkin kontrolünün olmadığı bölgelerde yargı yetkisi iddiasını ciddi biçimde zayıflattığını belirtti.

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodoulides’e seslenen Gürcafer, “Kendi basınlarının da kabul ettiği bu tablo karşısında, koltuk hesaplarıyla sürdürülen siyasi hamlelerden vazgeçilmeli; Kıbrıs Türklerini azınlık olarak görmeyen, gerçekçi ve kapsamlı bir çözüme odaklanılmalıdır. Aksi halde atılan her adım çözümsüzlüğü derinleştirecektir” dedi.

Benzer haberler

Featured
Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı 2026-06-25 19:16:00 Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti 2026-06-25 18:50:00 Okan Dağlı'nın “Yirmi Üç Asırlık Kent Mağusa” kitabı tanıtıldı 2026-06-25 18:32:00 Gazimağusa'da bulunan Sakarya kavşağındaki çalışmalar tamamladı 2026-06-25 18:22:00 Avcıoğlu "Petrol fiyatları düştü, akaryakıta İndirim neden yapılmıyor?" 2026-06-25 18:15:00 Petrol fiyatları savaş öncesi seviyesine geriledi 2026-06-25 17:45:00 Üstel “Uluslararası standartlarda yeni spor kompleksi için proje süreci başlatıldı” 2026-06-25 17:37:00 Sürücülerin dikkatine: Hamitköy'de yarın asfaltlama yapılacak 2026-06-25 17:17:00 Varol "Maliye Bakanlığı hak sahibi kişileri mağdur etti ve hatalı davrandı" 2026-06-25 17:11:00