Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026) Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Gürcafer: Erkek başsa, kadın onu yönlendiren, çeviren boyundur

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Gürcafer: Erkek başsa, kadın onu yönlendiren, çeviren boyundur
Reklam

Demokrat Partili (DP) erkekler “Dünya Kadınlar Günü”nde bir araya gelerek “Kadınsız Bir Dünya Nasıl Olurdu” konulu bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

“Kadınsız bir dünya düşünülemeyeceği” sonucuna varılan toplantıda, ‘kadın insan, erkek insanoğludur’ özdeyişi doğruluğundan hareketle KKTC’de kadınlara, BM’ye üye birçok ülkeye göre çok daha fazla önem verilmesine rağmen, ülkede var olan eksikliklerin giderilmesi adına hükümette olunan dönemde çok daha aktif rol alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

DP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bir ilk olan toplantıda önce DP Genel Sekreteri Afet Özcafer’in mesajı okundu.

DP Genel Sekreteri Afet Özcafer mesajında şunları kaydetti:
“Dünya Kadınlar Günü’nde siz erkeklerin, DP Genel Merkezi’nde toplanıp, biz kadınlar hakkında kadınsız yapacağınız toplantı hepimizi duygulandırmıştır. Bu toplantı genel olarak ülkede de saygı ile karşılanıp, toplantı sonunda DP’li erkekler olarak nasıl bir sonuca varacağınız merak konusu olup, büyük bir ilgi ile izlenecektir. Bu toplantının bir ilke imza attığını ve devamının geleceğini söylemeniz memnuniyetle karşılanmıştır. Bu zorlu sohbette, sizlere başarılar diler, boynunuzu incitmeden başınızı dik ve onurlu tutmanız için, DP’li kadınların, sizin yanınızda işbirliği içerisinde çalışmaya hazır olduğunu bir kez daha teyit ederiz. Erkek başsa kadın onu yönlendiren, çeviren boyundur.”

Mesajın okunmasının ardından ise ortaya konulan görüşler tartışılarak, sonuç bildirgesi oybirliğiyle karara bağlandı. Toplantıda, hayata gözlerini yuman ülkenin en önemli bestecisi ve sanat insanı olan Kamran Aziz’in bundan böyle her Dünya Kadınlar Günü’nde anılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Toplantıda ayrıca “Dünya Kadınlar Günü’nde, KKTC genelinde gerek kamu gerekse özel sektörde çalışan kadınların izinli sayılması için yasal düzenleme yapılması; Kadınlara yönelik baskı ve şiddet uygulamalarına karşı hazırlanacak yasalara destek verilmesi; Sigortasız ve/veya kurallara aykırı çalıştırılan kadın emekçi tespit edildiğinde işverene daha yüksek ceza uygulaması için yasal düzenleme yapılması; Özellikle ev hanımı kadınlara ekonomik özgürlüklerinin sağlanması için Sosyal Sigorta Yasası çerçevesinde önlemlerin alınması; Boşanma davalarında kadına yönelik koruma amaçlı yasaların elden geçirilerek düzenlenmesi; Hamile ve/veya anne konumunda olan özel sektör çalışanı kadınlara çalışma saatleri konusunda daha titiz denetleme getirilmesi” kararları alındı.

Dünyada sevgi duygusunu oluşturan temel unsurun kadının varlığı olduğu gerçeğinden hareketle, kadına yardım eden değil kadınla paylaşan konumuna gelinmesi için eğitim dahil 4. güç konumundaki basına da önemli görevler düştüğüne dikkat çekildi.

Kaynak: TAK

Benzer haberler

Featured
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" 19 Ağu 2026 21:54 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi 19 Ağu 2026 21:35 Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) 19 Ağu 2026 21:23 Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı 19 Ağu 2026 21:10 Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" 19 Ağu 2026 21:05 Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı 19 Ağu 2026 20:39 Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi 19 Ağu 2026 20:31 Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” 19 Ağu 2026 19:50 AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası 19 Ağu 2026 19:12