Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kanada'daki orman yangınlarının dumanı ABD'nin kuzeydoğusuna ulaştı Bangladeş'teki kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 800'e yaklaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor Piyasalarda gün sonu... MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır” CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı" Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor 28. Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası tamamlandı TikTok'a soruşturma açıldı, 24 milyon dolarlık para cezası ödeyebilir Aksakal "KKTC'nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilsin" KTÖS ve POED Yönetim Kurulları bir araya geldi Gürcafer "İstikrarlı ekonominin yolu çözümden geçiyor" Bengihan “Asgari ücret artışı bir lütuf değildir. Kaybedilen alım gücünün yerine konmasıdır” Kanada'daki orman yangınlarının dumanı ABD'nin kuzeydoğusuna ulaştı Bangladeş'teki kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 800'e yaklaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor Piyasalarda gün sonu... MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır” CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı" Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor 28. Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası tamamlandı TikTok'a soruşturma açıldı, 24 milyon dolarlık para cezası ödeyebilir Aksakal "KKTC'nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilsin" KTÖS ve POED Yönetim Kurulları bir araya geldi Gürcafer "İstikrarlı ekonominin yolu çözümden geçiyor" Bengihan “Asgari ücret artışı bir lütuf değildir. Kaybedilen alım gücünün yerine konmasıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Güneydoğu Asya’yı sel vurdu: Can kaybı 460’ı aştı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Güneydoğu Asya’yı sel vurdu: Can kaybı 460’ı aştı
Güneydoğu Asya’yı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurları, Endonezya, Tayland ve Malezya’da büyük bir yıkıma yol açtı. Hafta boyunca süren yağışlar yüzünden meydana gelen sel ve heyelanlar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 460’ı geçti. En büyük tahribat Endonezya’nın Sumatra adasında yaşandı. Ada genelinde en az 303 kişi hayatını kaybetti, 279 kişi kayıp. Sadece Kuzey Sumatra’da cumartesi günü 31 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Batı Sumatra’da can kaybı 61, kayıp sayısı 90 olarak açıklandı. Aceh bölgesinde ise en az 35 kişi öldü. Yaşanan doğal afetler nedeniyle yaklaşık 80 bin kişi tahliye edildi, üç ilde hala yüzlerce kişi mahsur durumda. Bölgeye 3.500’den fazla polis ve arama-kurtarma ekibi sevk edildi. Yağışı azaltmak için Batı Sumatra’da bulut tohumlama çalışmalarına başlandı. TAYLAND'DA 1.4 MİLYON HANE ETKİLENDİ Tayland’da sel felaketinden 3,8 milyon kişi etkilendi. Güneydeki Songkhla eyaletinde su seviyesi 3 metreye kadar yükseldi; ülke genelindeki can kaybı 162’ye çıktı. Hat Yai kentinde morgun kapasitesi dolduğu için hastaneler cenazeleri soğutuculu kamyonlara taşımak zorunda kaldı. Başbakan Anutin Charnvirakul bölgeyi ziyaret ederek hükümetin kriz yönetimindeki eksiklikleri için halka özür diledi ve temizliğin iki hafta içinde tamamlanacağını söyledi. Sel mağduru ailelere 2 milyon bahta (yaklaşık 62 bin dolar) kadar tazminat ödeneceği açıklandı. Kentte yağmalama vakalarının da yaşandığı, bazı işletmelerin büyük maddi zarar gördüğü bildirildi. MALEZYA'DA CAN KAYIPLARI Malezya’nın Perlis eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sellerde iki kişi hayatını kaybetti. 300 YILIN EN BÜYÜK YAĞIŞI Uzmanlar, afetin etkisini artıranın mevsimsel muson yağmurlarına ek olarak bölgedeki tropik fırtına olduğunu belirtiyor. Tayland’ın Hat Yai kentine geçen cuma günü 335 mm yağış düştü — bu, son 300 yılın en yüksek tek günlük yağış miktarı olarak kaydedildi. Bilim insanları, iklim değişikliğinin yağış düzenlerini bozduğunu, muson döneminin süresini ve şiddetini artırarak daha yoğun yağışlar, ani seller ve güçlü rüzgârlar getirdiğini vurguluyor. Felaket bölgelerinde arama-kurtarma ve temizlik çalışmaları sürüyor.

Benzer haberler

Dünya
Kanada'daki orman yangınlarının dumanı ABD'nin kuzeydoğusuna ulaştı 2026-07-16 21:59:16 Bangladeş'teki kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 800'e yaklaştı 2026-07-16 21:52:44 ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi 2026-07-16 21:15:22 Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor 2026-07-16 19:52:25 Zelenski "Biz, AB'nin tam üyesi olmayı hak ediyoruz" 2026-07-16 11:59:50 ABD, İran'a başlattığı son saldırı dalgasını bitirdi 2026-07-16 10:39:45 Afrika'da 400 milyondan fazla kişi içme suyuna erişemiyor 2026-07-16 10:28:17 Yunanistan'da polise karşı binlerce kişi eylem yaptı 2026-07-16 09:52:59 İran "ABD'nin bölgedeki saldırı altyapısını yok etmeye odaklanmış durumdayız" 2026-07-16 09:42:00