Güneydeki partiler MED 7 zirvesi sonuç bildirgesini yorumladı

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Birliği (AB) Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi (Med7) sonuç bildirgesi Rum siyasi partiler tarafından yorumlandı.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum siyasi partilerin MED 7 zirvesi sonuç bildirgesi hakkında yapmış oldukları açıklamalara yer verdiler.
Habere göre, AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, MED 7 sonuç bildirgesinin Güney Kıbrıs ve Türkiye tarafından “çiğnenen” egemenlik hakları açısından önemli ve olumlu ifadeler içerdiğini belirtti.
DİKO açıklamasında, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın MED 7 zirvesinde desteklenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken bunun doğru gidişata yönelik olumlu bir adım olarak da nitelendirdi.
EDEK, zirvenin sonuçlarının, değerlendirilmesi gereken olumlu unsurlar içerdiğini belirtti.
Rum Vatandaşlık İttifakı, Avrupa Konseyi oturumunda, bazı ülkelerin buna karşı çıkması nedeniyle Türkiye’ye karşı özlü yaptırımlara ilişkin kararların alınmasının kolay olmadığına dikkatti çekti.
ELAM sonuç bildirgesinin içeriğinde olumlu unsurlarında bulunduğundan söz ederken, Dayanışma Hareketi, açıklamasının Kıbrıs helenizminin geleceği açısından tehlikeli ifadeler içerdiğini belirtti.
DİPA ise açıklamsında MED 7 zirvesinin, Türkiye’ye ve AB’ye sert mesajlar gönderdiğini ifade etti.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
ABD, İran petrolünün satışına geçici olarak izin verdi
Borsa günü yatay seyirle tamamladı
Seyir halindeki araçta çıkan yangın 2 dönümlük alanı da kül etti!
Magnezyum çılgınlığı büyüyor: Herkesin kullanması doğru mu?
Enver Ermetal’in "Kıbrıs’ımın Kızları" isimli single çalışmasının tanıtımı perşembe gecesi...
Muhalefet milletvekilleri, AÖA Yasa Tasarısı değişikliği hakkında eleştirilerde bulunu
Brexit kararının İngiltere ekonomisine 10 yıllık bilançosu belli oldu
Çeler'den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eleştirisi "Tek bir adım atılmadı"
Meclis'te Atatürk Öğretmen Akademisi Kuruluş (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşülmeye başlandı



