Güneydeki partiler MED 7 zirvesi sonuç bildirgesini yorumladı

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Birliği (AB) Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi (Med7) sonuç bildirgesi Rum siyasi partiler tarafından yorumlandı.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum siyasi partilerin MED 7 zirvesi sonuç bildirgesi hakkında yapmış oldukları açıklamalara yer verdiler.
Habere göre, AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, MED 7 sonuç bildirgesinin Güney Kıbrıs ve Türkiye tarafından “çiğnenen” egemenlik hakları açısından önemli ve olumlu ifadeler içerdiğini belirtti.
DİKO açıklamasında, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın MED 7 zirvesinde desteklenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken bunun doğru gidişata yönelik olumlu bir adım olarak da nitelendirdi.
EDEK, zirvenin sonuçlarının, değerlendirilmesi gereken olumlu unsurlar içerdiğini belirtti.
Rum Vatandaşlık İttifakı, Avrupa Konseyi oturumunda, bazı ülkelerin buna karşı çıkması nedeniyle Türkiye’ye karşı özlü yaptırımlara ilişkin kararların alınmasının kolay olmadığına dikkatti çekti.
ELAM sonuç bildirgesinin içeriğinde olumlu unsurlarında bulunduğundan söz ederken, Dayanışma Hareketi, açıklamasının Kıbrıs helenizminin geleceği açısından tehlikeli ifadeler içerdiğini belirtti.
DİPA ise açıklamsında MED 7 zirvesinin, Türkiye’ye ve AB’ye sert mesajlar gönderdiğini ifade etti.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Güney'de Ulusal Konsey yarın toplanıyor
KTAMS Genel Sekreteri Yiğit “Gençlerin hakkı ve kamu sağlığı seçim hesaplarına feda edilemez”
En fazla yağış Güzelyurt'ta
KAMUSEN, Merkezi Cezaevi’nde grev uyarısı yaptı
Geçitkale-Serdarlı'da iki yol için ihaleye çıkılacak
İskele Evkaf Türk Maarif Koleji’nde derslik sayısı 32'ye çıkarıldı
Lefkoşa üzerinde alçak uçuş yapan uçaklar tedirginlik yarattı
Yerel Seçimler için takvim açıklandı
Merkez Değirmenlik SAM’da öğrenciler için bilim ve sanat atölyeleri yeniden başladı



