Güneydeki Kıbrıs Türk mallarına ilişkin yeni soruşturma başlatıldı

Voice Kıbrıs Haber
Baf’ta bulunan Kıbrıs Türk taşınmazlarının kullanımında yolsuzluk yapıldığının tespit edilmesi ve konunun Kıbrıs Rum Hukuk Dairesi’ne intikal etmesinin ardından Rum polisinin yeni bir soruşturma başlattığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, Baf’ta bulunan bazı Kıbrıs Türk taşınmazlarının, hak sahibi olmayanlar tarafından kullanımı veya suiistimali konusunda yaklaşık 8 aydır süren soruşturmanın devam ettiğini, Kıbrıs Rum Hukuk Dairesi’nin ilgili dosyalardaki incelemesini tamamladığını yazdı.
Gazete, Hukuk Dairesi’nin, incelediği 5 dosyadan 4’ünde suç unsuru olabileceğini belirterek, incelemenin genişletilmesi için gerekli talimatlarla dosyaları Rum polisine gönderdiğini belirtirken, bir dosyada ise suç unsurunun tespit edilmediğini aktardı.
Haberde, söz konusu dosyalarda adı geçen 4 kişini hakkında soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.
Benzer haberler
Featured
Nepal'deki selin ardından 10 gündür mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı
Güney'de her bin 700 öğrenciye, bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni düşüyor
Polis Lefkoşa-Gazimağusa ana yolunu kullanacak sürücüleri uyardı
Gemi kazasında hayatını kaybeden Elmas Demir'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi
Nöbetçi eczaneler (5 Eylül 2026)
Trafik cezaları geçiş noktalarında dağıtılmaya devam ediliyor
Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu
Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek
Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir”


