Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele"
Dolar
Euro
Sterlin

Güney’de yeni kayıt yapan seçmen sayısı 10 bini aştı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Güney’de yeni kayıt yapan seçmen sayısı 10 bini aştı

Güney Kıbrıs’ta yapılacak başkanlık seçimlerine yönelik yeni kayıt yapan seçmen sayısının 10 bin 500’ün üstünde olduğu belirtildi.

Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’taki seçmen listelerine kayıt olma süresinin dün dolduğunu yazdı.  Seçmen kaydında son gün olan dün ise 2 binden fazla kişinin kayıt yaptırdığını yazan gazete, dünkü kayırlarla birlikte, yeni kayıt olanların 10 bin 500 kişiyi aştığını belirtti.  Öte yandan, Haravgi gazetesi, yurt dışındaki seçim merkezlerine kayıt yaptıranların rakamının dün akşam saatlerine kadar 10 binin üzerinde olduğunu yazdı.  Gazete yeni kayıt olan 10 bin 500 kişinin ise, kayıt olmayan ve toplamı 40 bin olan yeni seçmen sayısının 4’te 1’ini teşkil ettiğini belirtti.  Habere göre, Rum Seçim Mukayyitliği yetkilisi Dimitris Dimitriu yaptığı açıklamada, yeni seçmenlerin 18-30 yaş, büyük bir çoğunluğunun ise 18-22 yaş arasındaki gençler olduğunu ifade etti.  Partilere seçim hediyesi  Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’taki 8 partinin, 2 milyon 560 bin Euro olan seçim ödeneğini aralarında paylaştığını yazdı.  Gazete, yasa gereği, devletin, meclisin de onayıyla, her seçim döneminde partilere ekstra ödeme yaptığını anımsattı. Söz konusu 8 partinin,  kendilerine denk düşen ödeneği aldığını yazan gazete DİSİ’nin 717 bin, AKEL’in 617 bin, DİKO’nun 364 bin, EDEK’in 183 bin, Vatandaşlar İttifakı’nın 179 bin, Dayanışma Hareketi’nin 175 bin Ekologların 153 bin, ELAM’ın 127 bin Euro aldığını belirtti. 

Benzer haberler

Featured
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" 2026-06-14 21:10:00 Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 2026-06-14 20:58:00 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin 2026-06-14 19:59:00 Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı 2026-06-14 19:54:00 Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi 2026-06-14 19:23:00 ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü 2026-06-14 19:10:00 İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" 2026-06-14 18:00:00 YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu 2026-06-14 17:53:00 KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu 2026-06-14 17:41:00