Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! Kıbrıs Otizm Derneği'nde yeni yönetim belirlendi İsrail’in BM Temsilcisi, cinsel şiddet suçlarının ele alındığı oturumda BM yetkilisiyle tartıştı Londra'nın batısında çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti İtalya'da 8 kentte 'kırmızı' alarm Akkor "Bu girişim oğlum Adel’in de aynı sıkıntıları yaşamaması adına başlatılmış bir mücadele” Bugün hava nasıl olacak? (21 Haziran 2026) Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! Kıbrıs Otizm Derneği'nde yeni yönetim belirlendi İsrail’in BM Temsilcisi, cinsel şiddet suçlarının ele alındığı oturumda BM yetkilisiyle tartıştı Londra'nın batısında çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti İtalya'da 8 kentte 'kırmızı' alarm Akkor "Bu girişim oğlum Adel’in de aynı sıkıntıları yaşamaması adına başlatılmış bir mücadele” Bugün hava nasıl olacak? (21 Haziran 2026) Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı!
Dolar
Euro
Sterlin

Güneyde uzaktan eğitim ile ilgili yasaya ilişkin tepki

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Güneyde uzaktan eğitim ile ilgili yasaya ilişkin tepki

Kıbrıs Rum eğitim sendikalarının, ortak bir açıklama yaparak, geçtiğimiz Cuma günü Kıbrıs Rum Meclisi’nde onaylanan eğitimle ilgili yasadaki uzaktan eğitim teriminin  tanımına ilişkin protestolarını ifade ettikleri belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren OELMEK, POED ve OELTEK eğitim sendikalarının, ortak bir açıklama yaparak, Rum Meclisi tarafından geçtiğimiz Cuma günü onaylanan, uzaktan eğitim teriminin tanımına ilişkin ilk ve orta eğitim okullarının işleyişiyle ilgili düzenlemeleri öngören yasa tasarısını, destekleyenlere yönelik eleştirilerde bulunduklarını yazdılar.

Habere göre eğitim sendikaları, Rum Meclisi Eğitim Komitesi’nde tüm ilgili taraflarla herhangi  özlü bir diyaloğun yapılmadığına dikkati çekerek tüm görüşlerin dinlenmesi ve  herkes tarafından kabul edilebilir bir çözüm bulunması amacıyla Meclis Eğitim Komitesi’nin konuyu yeniden kayda geçirmesini talep etti.

Eğitim sendikaları, uzaktan eğitimin tanımına ilişkin görüşlerini 2 Eylül 2020’de Meclis Eğitim Komitesi’ne yazılı olarak sunduklarını ve diyaloğun başlamasını beklediklerini ancak bekledikleri diyaloğun hiçbir zaman yapılmadığını ifade etti.

Eğitim sendikaları bahse konu yasa içerisindeki düzenlemelerde, sınıf içerisinde kamera  yerleştirilmesinden bahsedilmediğini, yeniden iletim şekli ve saatinin de belirlenmediğine dikkati çekerek, kişisel verilerin (örneğin sınıflara kamera veya ses cihazlarının konması gibi) ihlal edilmesini hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini belirtti.

(TAK)

Benzer haberler

Featured
Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var 2026-06-21 12:54:00 XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı 2026-06-21 12:46:00 “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı 2026-06-21 12:33:00 Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı 2026-06-21 12:25:00 Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak 2026-06-21 12:18:00 Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı 2026-06-21 12:12:00 YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı 2026-06-21 11:23:00 Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! 2026-06-21 11:17:00 Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) 2026-06-21 11:01:00