Güneyde Tapu Dairesi kadastro çalışmalarını dronelarla yapıyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs'ın güneyinde Tapu Dairesi’nin kadastro çalışmalarını dronelarla yaptığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, bu teknolojinin yerleşim olmayan alanlarda, Sivil Havacılık Dairesi ile yakın iş birliğiyle kullanılmaya devam edeceğini ve Güney Kıbrıs sınırları içinde kalan bölgelerin ve kırsal alanların havadan kapsamlı şekilde fotoğraflanacağını yazdı.
Gazete, 1963, 1993 ve 2008 yıllarında adanın havadan fotoğraflandığını ve özellikle 2008 yılında, inşaat sektöründe önemli bir gelişme gözlemlendiğini kaydederken, birçok yerel yönetim makamının Tapu Dairesi’ne yeni binaların inşa edilmesiyle ilgili bilgilendirme yapmadığını ve birçoğunun arsa olarak göründüğünü belirtti.
Haberde, geçmişte havadan çekilen fotoğrafların yalnızca taşınmazların değerlendirilmesi için değil, kayıpların tespiti de dahil farklı amaçlar için de hizmet ettiği ifade edildi.
Gazete, 1963 yılında Amerikan şirketine ait bir uçağın adanın fotoğraflarını çektiğini ve arşivlere bakıldığında, bugün KKTC sınırları içerisinde olan bölgelerde toprağın 5 noktada yükselmiş olduğunun tespit edildiğini; akabinde de diğer bilgiler ve ifadelerin değerlendirilmesiyle, 1963 Rum kayıplarına ulaşıldığını yazdı.
Haberde, Rum Tapu Dairesi’nin hedefleri arasında, Güney Kıbrıs sınırları içinde kalan yaklaşık 6 bin 200 kilometrekarelik alanın yüksek çözünürlüklü ve detaylı şekilde havadan fotoğraflanmasının bulunduğu kaydedildi.
TAK
Benzer haberler
Featured
"Girne Belgeseli" Amerika yolcusu: 21 filmlik resmî seçkide yer aldı
FODER, 2026-2027 sezon açılışı etkinliği düzenledi
KTÖS Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulunda yarın ve perşembe toplu iş bırakma eylemi yapacak...
KKTC’de kalp cerrahisinde bir ilk: Robotik cerrahiyle mitral kapak ameliyatı yapıldı
Gemi faciası sonrası kayıp olan erkek şahsa ait bir naaşa daha ulaşıldı
Ulusal Konsey'in kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri Fileleftheros’a sızdırıldı
Hristodulidis’in kapalı bölge Maraş’ın iadesini konusunu gündeme getirdiği iddiası
ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır”
CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı



