Güneyde sert tedbirler alınması gündemde

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta yeniden yükselişe geçen Covid-19 rakamları nedeniyle, tedbirlerin sıkılaştırılmasının gündemde olduğu bildirildi.
Alithia gazetesi, vakaların son günlerde 800’lere ulaşması nedeniyle Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in dün, müdahil makamları epidemiyolojik durum değerlendirmesi yapmak üzere Başkanlık Sarayı’nda olağanüstü toplantıya çağırdığını ve yetkililerin, vakaların ileriki günlerde bu denli yüksek seyretmesi halinde, sert tedbirler alınması gerekeceğinin altını çizdiğini yazdı.
Gazeteye göre Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios, Paskalya öncesinde tedbirlerin hafifletilmesi beklentileriyle ilgili olumsuz konuşurken, özellikle İngiliz mutasyonunun varlığı nedeniyle, tüm yaş gruplarının olumsuz etkilendiğini ve sağlık sisteminin de zora girdiğini söyledi.
Haberde, sağlık birimlerinin de alarma geçtiği ve sağlık sisteminin çökmemesi için özel hastanelerde yatak arayışına girdiği kaydedildi.
YENİ KAPANMA OLASI
Öte yandan Politis gazetesi ise, Güney Kıbrıs’taki epidemiyolojik görüntünün giderek daha da kötüleştiğini ve yeni bir kapanmanın olası olduğunu yazdı.
Gazete, hastanelerin alarm verdiğini ve yoğun bakımlardaki hasta sayısının 70’e dayandığını; 271 hastanın Covid-19 tedavisi gördüğünü ve 68’inin durumunun ciddi olduğunu kaydetti.
Haberde, aşılama programına bakıldığında ise 51-52 yaş grubunun aşılanması için randevuların açıldığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi de, okullarda yapılan testlerde 3 günde 80 pozitif vaka tespit edildiğini yazdı.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
6 tonluk kaçak et olayında yeni gelişme!
Trump "Yapay zeka alarmları sahtekarlık"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Eylül 2026)
BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor"
Silivri açıklarındaki arama kurtarma çalışmalarında birinci kaptanın cansız bedenine ulaşıldı
Medya Etik Kurulu "Şiddeti yeniden üretmeyen bir medya dili mümkün"
Türkiye, Ay görevi için uzay aracının üretimini tamamladı
Borsa günü yüzde 2,41 değer kaybederek tamamladı
Devlet Piyangosu çekildi (15 Eylül 2026 tam liste)


