Güneyde sert tedbirler alınması gündemde

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta yeniden yükselişe geçen Covid-19 rakamları nedeniyle, tedbirlerin sıkılaştırılmasının gündemde olduğu bildirildi.
Alithia gazetesi, vakaların son günlerde 800’lere ulaşması nedeniyle Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in dün, müdahil makamları epidemiyolojik durum değerlendirmesi yapmak üzere Başkanlık Sarayı’nda olağanüstü toplantıya çağırdığını ve yetkililerin, vakaların ileriki günlerde bu denli yüksek seyretmesi halinde, sert tedbirler alınması gerekeceğinin altını çizdiğini yazdı.
Gazeteye göre Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios, Paskalya öncesinde tedbirlerin hafifletilmesi beklentileriyle ilgili olumsuz konuşurken, özellikle İngiliz mutasyonunun varlığı nedeniyle, tüm yaş gruplarının olumsuz etkilendiğini ve sağlık sisteminin de zora girdiğini söyledi.
Haberde, sağlık birimlerinin de alarma geçtiği ve sağlık sisteminin çökmemesi için özel hastanelerde yatak arayışına girdiği kaydedildi.
YENİ KAPANMA OLASI
Öte yandan Politis gazetesi ise, Güney Kıbrıs’taki epidemiyolojik görüntünün giderek daha da kötüleştiğini ve yeni bir kapanmanın olası olduğunu yazdı.
Gazete, hastanelerin alarm verdiğini ve yoğun bakımlardaki hasta sayısının 70’e dayandığını; 271 hastanın Covid-19 tedavisi gördüğünü ve 68’inin durumunun ciddi olduğunu kaydetti.
Haberde, aşılama programına bakıldığında ise 51-52 yaş grubunun aşılanması için randevuların açıldığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi de, okullarda yapılan testlerde 3 günde 80 pozitif vaka tespit edildiğini yazdı.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir
ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti
MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde
Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür"
Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz
TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı"
Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı
KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu




