Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Kontrolü kaybeden bisiklet sürücüsü bariyerlere çarparak ağır yaralandı! Kanada'daki helikopter kazasında 4 kişi hayatını kaybetti Haspolat'ta feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! Holguin’den New York’taki görüşmelere ilişkin açıklama Düğün salonunda rahatsızlanan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Nöbetçi eczaneler (27 Eylül 2026) ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife uzlaşısı İspanyollar konut krizine karşı Madrid'de meydanlara indi Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, İİT Genel Sekreteri Ahmed ile bir araya geldi En son hava durumu tahminleri (27 Eylül 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman "2+1 toplantısı ortadan kalktı" Dünyanın en büyük baklavasını yaptı Hopa'da deniz yüzeyinde roket alarmı Erhürman “Genel Sekreter’in çabalarına katkı koymaya devam edeceğiz" Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü Trump'tan İran'ın 7 günlük teklifine yanıt "Kabul edilemez" Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü Erdoğan “Savaş suçlularının yeri BM kürsüsü değil, mahkeme salonlarıdır” Erhürman-Guterres görüşmesi başladı Breaking Bad'den etkilenip evine laboratuvar kurdu Kontrolü kaybeden bisiklet sürücüsü bariyerlere çarparak ağır yaralandı! Kanada'daki helikopter kazasında 4 kişi hayatını kaybetti Haspolat'ta feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! Holguin’den New York’taki görüşmelere ilişkin açıklama Düğün salonunda rahatsızlanan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Nöbetçi eczaneler (27 Eylül 2026) ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife uzlaşısı İspanyollar konut krizine karşı Madrid'de meydanlara indi Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, İİT Genel Sekreteri Ahmed ile bir araya geldi En son hava durumu tahminleri (27 Eylül 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman "2+1 toplantısı ortadan kalktı" Dünyanın en büyük baklavasını yaptı Hopa'da deniz yüzeyinde roket alarmı Erhürman “Genel Sekreter’in çabalarına katkı koymaya devam edeceğiz" Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü Trump'tan İran'ın 7 günlük teklifine yanıt "Kabul edilemez" Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü Erdoğan “Savaş suçlularının yeri BM kürsüsü değil, mahkeme salonlarıdır” Erhürman-Guterres görüşmesi başladı Breaking Bad'den etkilenip evine laboratuvar kurdu
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Güneyde seri cinayet ve itiraflar

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Güneyde seri cinayet ve itiraflar
Reklam

Filipinli iki kadının cesedinin Mitsero’daki terk edilmiş maden ocağında bulunması olayıyla alakalı olarak tutuklanan, suçunu kabul eden ve bazı yayın organları tarafından “seri katil” diye anılan Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) teğmeni Nikos Metaksas’ın polise verdiği ifadeler Rum basınında yer alıyor.

Fileleftheros haberi “‘Güzel Hissettim, Tekrar Yaptım’… Sorgu Memurlarının İşittiği Korkunç İtirafın Kıbrıs’ta Emsali Yok… Kurbanların Daha Fazla Olmasından Korkuluyor” başlığıyla manşete çekti. Habere göre, tutuklu bulunan teğmen Metaksas sorgu memuru polise verdiği ifadede “onu (Marry Rose) boğduğumda güzel hissettim. Bu nedenle tekrar yapmaya karar verdim. Arian Palanas Lozano isimli Filipinli kadınla tanıştım. Filipinliler benden hoşlanıyor. Onu ilişki sırasında boğdum” ifadelerini kullandı. Gazete Rum polisinin şimdi Teğmenin, kayıp oldukları bildirilen Filipinli kadınlar arasında başka kurbanları olup olmadığını araştırdığını yazdı. Marry Rose’un 6 yaşındaki kızı Sierra hakkında izahat vermeyen teğmen Metaksas’ın itirafına rağmen halen şüpheli olarak anıldığına dikkat çekilen haberde,  kurbanlarını, sahte isimle açtığı sosyal medya hesabı üzerinden bulduğu ve bu konuda mahkemeden yeniden tutukluluk emri alındığı kaydedildi. Marry Rose’un 6 yaşındaki kızı Sierra’ya ve terk edilmiş maden ocağında olması muhtemel başka cesetlere ulaşmak için bölgesinde yoğun arama çalışmalarına devam edildiği kaydedildi. Gazete güneyde yaşayan Filipinli kadınların dün Lefkoşa’nın güneyinde RMMO teğmeninin kurbanları için mum yakıp dua ederek sessiz protestoda bulunduklarını, Filipinli kadınlara birçok Rum kadının da destek verdiğini belirtti. Alihtia haberi manşetten “İnsan Formunda Canavar… Seri Katil ‘Oresti’nin Açıkladığı Acımasız Eyleminden Korku ve İğneleme… İki Kadını İlişkiye Girdikten Sonra Öldürüp Mitsero’daki Maden Rögarına Attığını İtiraf Etti… 6 Yaşındaki Sierra’nın Saptanması İçin Meni Göletinde Yapılan Aramalar Sonuç Vermedi” başlık ve spotlarıyla aktardı Politis “Makamlar İpin Ucunu Tuttu.. Politis Kayıp Haberini Yayınlamıştı” başlıklı manşet haberinde Rum makamlarının, kayıp bildirimlerini araştırırken Rum vatandaşları için gösterdiği ciddiyet ve hassasiyeti yabancı kişiler için göstermediği eleştirilerine yer verdi. Haravgi de Rum makamlarının kayıp bildirilen yabancı uyruklu kişilerin durumunu araştırırken ilgisizlik gösterdiğine dair eleştirileri konu aldığı haberini manşetten “Cezai Irkçılık ve İlgisizlik” başlığıyla aktardı. Gazete iki yabancı ev yardımcısı kadının ve 6 yaşındaki çocuğun cinayete kurban gitmesine dair verilerin  ırkçılığa işaret ettiğini, biri Mayıs öteki Haziran 2018’de kayıp bildirilen kadınlar konusunda Rum polisinin birer bildiri yayımlamakla yetindiğine dikkat çekti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Kontrolü kaybeden bisiklet sürücüsü bariyerlere çarparak ağır yaralandı! 27 Eyl 2026 10:40 Kanada'daki helikopter kazasında 4 kişi hayatını kaybetti 27 Eyl 2026 10:32 Haspolat'ta feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! 27 Eyl 2026 10:24 Holguin’den New York’taki görüşmelere ilişkin açıklama 27 Eyl 2026 10:19 Düğün salonunda rahatsızlanan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! 27 Eyl 2026 10:14 Nöbetçi eczaneler (27 Eylül 2026) 27 Eyl 2026 09:58 ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife uzlaşısı 27 Eyl 2026 09:52 İspanyollar konut krizine karşı Madrid'de meydanlara indi 27 Eyl 2026 09:42 Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, İİT Genel Sekreteri Ahmed ile bir araya geldi 27 Eyl 2026 09:25