Güneyde okulların açılma tarihi ertelendi

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu hava sıcaklığının 40 derece ve üzerinde olmasını gerekçe göstererek daha önce 7 Eylül olarak açıklanan okulların açılma tarihini bir hafta öteledi.
Fileleftheros “Prodromos Zaman Kazanıyor… Öğrencilerin Okula Dönüşüne Bir Hafta Erteleme, Okulların Hazırlanmasına Bir Hafta Süre” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Prodromu’nun, öğrencilerin okula gitmesine 2 gün kala, okulların açılma tarihinin 14 Eylül olarak değiştiğini açıklarken sadece hava sıcaklığını gerekçe gösterdiğine işaret etti.
Gazete, öğretmenlerin günlerdir, çoğu okul binasının yeni eğitim yılına hazır olmadığını, kararlaştırılan hijyen prosedürlerinin uygulanabilir olmadığını ve bakanlığın projelerinin zamansız olduğu konusunda sesini yükseltmiş olmasına rağmen Prodromu’nun bu konuya tek bir cümleyle “okulların hepsi şu anda tam olarak hazır değil ama Pazar gecesi olacak” diyerek değindiğine dikkat çekti.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Belçika'da kayıtlara geçen en sıcak yaz yaşandı
İran "Hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayız"
ABD "İran’da Devrim Muhafızları Ordusu hedeflerine saldırılar başlattık"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Eylül 2026)
GPS sinyalleri güneş fırtınasından etkilendi
Dört örgütten ortak çağrı "Arıklı artık 'gereğini yapacağım' deme. Gereğini yap, istifa et"
Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı
Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı
Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı


