Güneyde Kanser Genetik Kliniği kuruluyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs'ın güneyinde faaliyet gösteren “Kıbrıs Bankası”nın, “Onkoloji Merkezi”nde bir “Kanser Genetik Kliniği” kuracağı açıklandı.
Haravgi’nin haberine göre, kurulacak klinikte görev yapacak patoloji uzmanı bir onkolog, kanseri önlemek ve/veya erken dönemde tespit etmek maksadıyla hasta yakınlarını, gerekli bütün uzmanlar eşliğinde düzenli aralıklarla izleyecek.
Haberde, kanserin genetik bir hastalık olmamakla birlikte kansere yakalanmış hastaların yakınlarının da o “onkogen” (kontrolünü kaybetmiş protein kodlayan gen) taşıması halinde, hayatlarının bir aşamasında belirli kanser tiplerini gelişme olasılığının yüksek olduğu vurgulandı.
Yapılacak genetik kontrolde, söz konusu onkogeni taşıdığı saptanan hasta yakınlarının, erken teşhis hedefiyle uzman bir hekim ve uzman grup tarafından izleneceği kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
On Avrupa ülkesi, Anti-Balistik Füze Koalisyonu kurduklarını duyurdu
Fransa'da 3 nükleer reaktörün faaliyeti askıya alındı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Temmuz 2026)
Dünyanın en siyah boyası, bilim insanlarının umudu oldu
Putin, Ukrayna'nın saldırılarına güçlü yanıt vereceklerini söyledi
İngiltere'de iki ayda 2 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti
Trump “İran'a yönelik deniz ablukasını yeniden başlatıyoruz”
Borsa günü yüzde 1,60 değer kaybederek tamamladı
YDP Dipkarpaz'da seçim kampına giriyor



