Güney’de kalan Türk malları “mafyası”

Voice Kıbrıs Haber
Güney’de kalan çok kıymetli Türk mallarının (arazi ya da bina) “hak sahipleri” tarafından cüzi miktarlara kiralanmasına rağmen aralarında büyük işletmelerin de bulunduğu üçüncü şahıslar tarafından kullanıldığı, bazılarının üzerine milyonlarca euroluk yatırım da yapılarak Kıbrıs Rum “kamusunun zarara sokulduğu” bildirildi.
Alithia “Kıbrıs Türk Malları Mafyası” başlıyla aktardığı haberinde Kıbrıs Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi Başkanı Nikos Kettiros’un bahse konu durumlar ve saptanan bölgelerle ilgili “şüpheli kiralamalar” isimli bir delil dosyasını araştırılmak üzere İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu’ya ilettiğini yazdı.
Habere göre söz konusu dosyada Kıbrıs Rum yönetiminden “asgari garantili gelir” alan kişilerin Güney’de kalan çok değerli Türk mallarını Kıbrıslı Rum İçişleri Bakanlığı uhdesindeki “Kıbrıs Türk Malları Vasiliğinden” çok cüzi meblağlara kiraladığına ancak bu malların, büyük işletmelerin de aralarında bulunduğu üçüncü şahıslar tarafından kullanıldığına hatta bazı Türk malları üzerine milyonlarca euroluk yatırım da yapıldığına dair deliller bulunuyor.
Kettiros RİK’e yaptığı açıklamada bu durumun birden fazla kentte gözlemlendiğini belirterek “şüpheli addedilen kiralamalar kayıtlı kiracı ile hükümet arasında yapılıyor" dedi.
Habere göre, Güney’de kalan Türk mallarının yönetilmesine yeraltı dünyasının da müdahil olduğu yolunda bilgiler de bulunuyor. Daha önce, milyon euroluk Türk mallarının, yeraltı dünyası ile bağlantılı görünen kişi ya da şirketlere aylık birkaç yüz euroya kiralandığı bilgisi edinilmiş ve Kettiros İçişleri Bakanlığı ve yetkilileri “zor davalara dokunmaya” çağırmıştı.
Benzer haberler
Featured
Oyuncu Kamuran İnselel hayatını kaybetti
Yüksekbaş “Önceliğimiz halkın refah seviyesini artırmak"
Lefkoşa Belediye Orkestrası sezonu “Latin Konseri” ile tamamladı
NATO Genel Sekreteri Rutte "Türkiye devasa savunma sanayii avantajına sahip"
Sevgül Uludağ'ın cenaze töreni Kıbrıs Rum basınında geniş yer aldı
Küçük Kaymaklı'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak!
Ertuğruloğlu “Annan Planı komplosu yeniden mi tezgahlanıyor?”
ABD'de yapay zeka kaynaklı istihdam kaybı rekor seviyeye ulaştı
Dimitriu "Yunanistan en muteber müttefikimiz”



