Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Güneyde kalan Kıbrıs Türk mallarının değeri 6,1 milyar Euro olarak hesaplandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Güneyde kalan Kıbrıs Türk mallarının değeri 6,1 milyar Euro olarak hesaplandı
Reklam

Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığının, Kıbrıs Türk mallarının idaresiyle ilgili danışma komitesine, Güney Kıbrıs’ta kalan Kıbrıs Türk mallarının yönetim şeklinin bütünsel bir şekilde modernize edilmesine dair dün yeni bir öneri sunduğu haber verildi.

Haberinde, Güney Kıbrıs’ta kalan Kıbrıs Türk mallarının değerinin bugün 6,1 milyar Euro olduğunun hesaplandığını yazan Haravgi gazetesi, İçişleri Bakanlığının, çarpıklıkların düzeltilmesi ve hak sahiplerinin kendilerine devredilen taşınmazlara yatırım yapma konusunda kendilerini güvende hissetmeleri için yeni bir öneri sunduğunu iletti.

Gazeteye göre, Kıbrıs Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris ise yaptığı açıklamada, önerinin, Kıbrıs Türk Malları Vasiliğinin ekonomik açıdan yaşayabilir bir hale geleceği şekilde, konutlar, tarım arazileri ve ticari binaların doğru bir şekilde tahsis edilmesi için, kriterlerin ve puanlama mekanizmalarının ortaya konmasını içerdiğini belirtti.

Bunun, Kıbrıs Türk Malları Vasiliğinin, ortaya çıkan açıkları kapatabileceği anlamına geldiğini kaydeden gazete, komitenin bir sonraki toplantısının 31 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini ifade etti.

Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk mallarının değerinin 6,1 milyar Euro olduğunu yineleyen gazete, kira gelirlerinin yılda yalnızca 5 milyon Euro olduğunu, birikmiş-tahsil edilmemiş kira bedellerinin 8,3 milyon Euro olduğunu ve bütçenin karşılanması için devletin yılda 7 milyon Euro’luk bir ilave yaptığını ekledi.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23