Güneyde ekonomiye 800 milyon Euro yatırım yapılması bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber
Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Nataşa Pilidu, bugün Alithia gazetesinde yer alan demecinde, ekonomiye 800 milyon Euro tutarında yatırım yapılmasının beklendiğini söyledi.
400 milyon Euro tutarındaki meblağın, yedi yıllık bir dönem içerisinde, Avrupa Yapısal Fonları ve Kurtarma Fonundan alınacağını dile getiren Pilidu, aynı miktarda paranın işletmelerin bizzat kendilerinden karşılanacağını da ifade etti.
Pandemiyle mücadele edilmesi için dünya çapında alınan önlemlerin ardından, enerji programının 2021 yılında devam etmesinin beklendiğini de dile getiren Pilidu, Eni-Total şirketlerinin araştırma sondajları yapacağını, ExxonMobil-Qatar Petroleum’un ise “Glafkos” keşfinde teyit sondajları yapacağını söyledi.
Pilidu “Türkiye’nin ileri sürülen yasadışı eylemleri ve muhafaza ettiği gerginliğe rağmen, kendilerinin araştırma programlarının devam etmesine bağlı olduklarını” da savundu.
Pilidu, doğal gazın Rum tarafına gelmesiyle elektriğin fiyatının yüzde 15-20 oranında azalacağını da sözlerine ekledi.
(TAK)
Benzer haberler
Ekonomi
Avrupa altınını neden Amerika'dan kaçırıyor?
Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Eylül 2026)
Küresel gıda fiyatları Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı
Ağustos ayı enflasyon oranları açıklandı
Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı
Altın fiyatları yüksekte kalmaya devam ediyor
Döviz kurlarında son durum (4 Eylül 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026)
Türkiye'de ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı


