Güneyde DEFA adı altında yarı devlet bir kuruluş oluşturulmasına karar verildi

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu’nun, Güney Kıbrıs’a doğal gazın getirilmesi, dağıtılması ve taşınması amacıyla “Devlet Doğal Gaz İşletmesi” (DEFA) adı altında yarı devlet bir kuruluşun oluşturulmasına karar verdiği belirtildi.
Politis gazetesi, Güney Kıbrıs’a doğal gazın getirilmesi, dağıtılması, taşınması, tüm alt yapıların geliştirilmesi ve çalışması hedefiyle, DEFA’nın yarı devlet bir kuruluş haline getirilmesine yönelik yasa tasarısının geçtiğimiz gün meclise sunulduğunu yazdı.
Gazete DEFA’nın yarı devlet kuruluşu haline gelmesiyle, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Güney Kıbrıs içerisinde doğal gazın taşınması ağının kurulmasını ileriye götüreceğini belirtti.
Habere göre, DEFA ayrıca yarı devlet olmasıyla, genişletilmiş yetkilere, görevlere, yıllık bütçeye ve personele de sahip olacak.
Benzer haberler
Featured
Lefkoşa’da maraton heyecanı başladı
Nöbetçi eczaneler (25 Ekim 2026)
En son hava durumu tahminleri (26 Ekim 2026)
Saatlerinizi bir saat geri aldınız mı?
Dinçyürek adaylıktan çekilme kararı aldı, Sağlık Bakanlığı görevinden istifasını sunacağını açıkladı
UBP’de milletvekili adaylarının itirazları nedeniyle sonuçlar açıklanamadı
UBP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Seçimi’nde oylama işlemi sona erdi
Sandık baskısı Trump'a geri adım attırdı: Seçim öncesi vergi ayarı
Ukrayna ordusunu yavaşlatan Starlink krizi çözüldü




