Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
GSI projesinde NAVTEX gerilimi KKTC Karmaları LIF Cup 2026’da parkeye çıktı Bostancı kapısında 80 kilodan fazla kaçak et ele geçirildi Meghan Markle'ın babası gözaltına alındı Restorandaki fritözün içiresinde biriken yağ yangına neden oldu En fazla yağış Akıncılar’da ölçüldü Alkollü sürücülerin neden olduğu kazalarda takla atan aracın sürücüsü yaralandı, 1 sürücü ise tutuklandı Türkiye’deki dört büyüklerin U15 takımları KKTC'de Toprak birikintisine çarpıp ters dönen traktörde bulunan sürücü yaralandı Rapçi Macklemore, Özgür Filistin Turnesi'nin 9 büyük ABD'li konser arenası tarafından reddedildiğini söyledi Alper Haliloğlu'nun ölümüne ilişkin yeni gelişme BM liderlerden pozisyonlarını yazılı sunmalarını istiyor Girne’de dikkatsiz sürücü 20 yaşındaki yayaya çarptı Sandık Seçmen Listelerine itirazlar bugün sona eriyor 30 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu İskele'de orman ve sahillerde çevre temizliği yapıldı ABD'deki seçimlerde son durum ne? 9,5 milyon sterlin fatura kesilmişti: Prens Harry davayı temyize taşıdı Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir” Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı GSI projesinde NAVTEX gerilimi KKTC Karmaları LIF Cup 2026’da parkeye çıktı Bostancı kapısında 80 kilodan fazla kaçak et ele geçirildi Meghan Markle'ın babası gözaltına alındı Restorandaki fritözün içiresinde biriken yağ yangına neden oldu En fazla yağış Akıncılar’da ölçüldü Alkollü sürücülerin neden olduğu kazalarda takla atan aracın sürücüsü yaralandı, 1 sürücü ise tutuklandı Türkiye’deki dört büyüklerin U15 takımları KKTC'de Toprak birikintisine çarpıp ters dönen traktörde bulunan sürücü yaralandı Rapçi Macklemore, Özgür Filistin Turnesi'nin 9 büyük ABD'li konser arenası tarafından reddedildiğini söyledi Alper Haliloğlu'nun ölümüne ilişkin yeni gelişme BM liderlerden pozisyonlarını yazılı sunmalarını istiyor Girne’de dikkatsiz sürücü 20 yaşındaki yayaya çarptı Sandık Seçmen Listelerine itirazlar bugün sona eriyor 30 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu İskele'de orman ve sahillerde çevre temizliği yapıldı ABD'deki seçimlerde son durum ne? 9,5 milyon sterlin fatura kesilmişti: Prens Harry davayı temyize taşıdı Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir” Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Güneyde bir milyon aşı sipariş edildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Güneyde bir milyon aşı sipariş edildi
Reklam

Güney Kıbrıs’ta Korona virüs vakalarındaki artışın etkileri her alanda hissedilirken, Rum Sağlık Bakanlığı, Korona virüs aşılarının hangi kriterlere göre öncelikli yapılacağı ve aşılama takvimine ilişkin çalışmalarını tamamladı.

Alithia gazetesi: “Korona Devlet Mekanizmasını Da Durdurdu – Kıbrıs Bir Milyon Aşı Sipariş Etti – Lefkoşa’nın Okullarında Korona Salgını” başlıkları altında verdiği haberlerinde, Rum Tarım Bakanı Kostas Kadis’in Korona testinin pozitif çıkması ve yakın temaslısı olan iki bakanın da karantinaya alınmasına sebep olduğunu aktardı.

Habere göre, Kadis’le yakın temaslı olan İçişleri Bakanı Nikos Nuris ve Ulaştırma Bakanı Yannis Karusos da karantinaya alınırken, tüm bakanlar kurulu üyelerine yapılan testlerin sonuçları bekleniyor.

Kadis’in pozitif çıkması sonucu dünkü bakanlar kurulu toplantısı ertelenirken, Rum Meclisi’nin dün saat 16:00’da yapması planlanan oturumunun da, Kadis’in temaslıları bulunduğu gerekçesiyle ertelendi.

Öte yandan gazete, Korona virüs salgınının Güney Kıbrıs’taki okullarda da görülmekte olduğunu, Güney Lefkoşa’daki okullarda da birçok vakaya rastlandığını belirtti.

Latçia Lisesi’nde sadece dün 23 pozitif vaka tespit edildiğinin altını çizen gazete, virüsün öğrenciler arasında yayılmasının sebebinin ise, 50’den fazla öğrencinin bir partiye katılmaları olduğunu yazdı.
Gazete ayrıca, Güney Kıbrıs’ta rastgele yapılan hızlı antijen testlerinin bugün de devam edeceğini vurguladı.

BİR MİLYON AŞI ŞİPARİŞ EDİLDİ

Gazete bir diğer haberinde ise, Rum Sağlık Bakanlığı’nın aşı çalışmaları çerçevesinde bir milyon doz aşı sipariş ettiğini, nüfus gruplarının bir algoritma temelinde belirlenerek hangi grupların hangi sıralamada aşılanacağı çalışmasını tamamladığını yazdı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, AB’nin aşı şirketleriyle gerçekleştirdiği dört anlaşmaya da dahil olunduğu vurgulanırken, 600 bin aşının AstraZeneca, 200 bin aşının Johnson&Johnson ve 200 bin aşının ise Pfizer/BionTech şirketlerinden tedarik edileceği aktarıldı.

ÇİN’DEN ACİL TIP UZMANI GETİRTİLMESİ GÜNDEMDE

Öte yandan Haravgi gazetesi, Korona sebebiyle hastanede tedavi gören hastaların hayatlarının pamuk ipliğine bağlı olduğunu, yaşanan ikinci dalga sebebiyle hastane doktorlarının zor anlar yaşadıklarını yazdı.
Güney’deki bazı hastanelerde görev yapan acil durum doktorlarının Korona vakalarını muayene ettikten sonra diğer acil vakalarla ilgilendiklerine dair ciddi iddiaların dünkü Rum Meclisi Sağlık Komitesi toplantısında gündeme geldiğini belirtilerek, ikici dalgaya hazırlanmak için var olan zamanın Rum hükümetince kullanılamadığının dile getirildiği aktarıldı.

Toplantıda, acil tıp uzmanı dalında yaşanan büyük eksikliğin giderilebilmesi adına Çin’den uzman talep edilmesinin de gündeme geldiğini vurgulayan gazete, Güney Kıbrıs’ta, 12’si Lefkoşa, 8’i Limasol ve 8’i de özel hastanelerde olmak üzere toplam 28 acil tıp uzmanının bulunduğunu belirtti.
Gazete ayrıca, temas takip ekibinde 80 kişinin vardiyalı olarak çalışmakta olduğunu, temas takip ekibinin başında ise, çoğunluğu hizmet alımı anlaşması yapılan 30 kadar öğrenciyi de eğiten bir temas takip uzman hemşiresinin bulunduğunu aktardı.

(TAK)

Benzer haberler

Featured
GSI projesinde NAVTEX gerilimi 7 Kas 2026 12:21 KKTC Karmaları LIF Cup 2026’da parkeye çıktı 7 Kas 2026 12:16 Bostancı kapısında 80 kilodan fazla kaçak et ele geçirildi 7 Kas 2026 12:10 Meghan Markle'ın babası gözaltına alındı 7 Kas 2026 12:06 Restorandaki fritözün içiresinde biriken yağ yangına neden oldu 7 Kas 2026 12:01 En fazla yağış Akıncılar’da ölçüldü 7 Kas 2026 11:57 Alkollü sürücülerin neden olduğu kazalarda takla atan aracın sürücüsü yaralandı, 1 sürücü ise tutuklandı 7 Kas 2026 11:54 Türkiye’deki dört büyüklerin U15 takımları KKTC'de 7 Kas 2026 11:47 Toprak birikintisine çarpıp ters dönen traktörde bulunan sürücü yaralandı 7 Kas 2026 11:41